Selma Väli kinkis presidendile ristpistes tehtud riigivapi

Selma Väli kinkis presidendile ristpistes tehtud riigivapi

VASTASTIKUNE RÕÕM: Nii lüpsjana kui ka seatalitajana elutöö teinud Selma Väli võttis pärast rasket haigust pähe mõtte kinkida Eesti Vabariigi presidendile omavalmistatud taies. Reede õhtul sai see mõte teoks. Foto: Irina Mägi

Aastakümneid nii lüpsjana kui ka seatalitajana töötanud nüüdne kuressaarlane Selma Väli kinkis Mändjalas Eesti külade X Maapäeval president Toomas Hendrik Ilvesele enda valmistatud, ristpistes tikitud Eesti Vabariigi vapi.

“Ma olen elus nii palju rasket maatööd teinud. Nüüd, kus ma olen insuldi üle elanud, tahan veel midagi meeldejäävat teha. Tulingi siis mõttele kinkida Eesti Vabariigi presidendile midagi ilusat, mille olen ise valmistanud,” rääkis Selma Väli.

Reede õhtul pärast Maapäeva pidulikku avamist tegi ta oma mõtte teoks. President Toomas Hendrik Ilves võttis raamitud taiese vanaproualt tänuga vastu, soovides Selma Välile tugevat tervist ja käsitöömeistrile ka edasisteks töödeks erksaid ideid.

“Kümme aastat lüpsin käsitsi lehmi. Sigalas töötades sain aastaga 700 normipäeva täis. Teist sellist inimest pole olemas,” võttis sitke saare naine oma töö loomakasvatajana kokku.

Vaatamata halvenenud tervisele jagub Selma Välil optimistlikku meelt. “Kui siin “Kungla rahvast” lauldi, siis tõstis see kohe tuju. Laulsin kaasa. Suvel tahaksin rohkem väljas tööd teha.

Mulle meeldib, kui aed ja aiatagune kõik kenasti puhtad on,” rääkis presidendiga kätelnud Selma Väli. Presidendi ja riigikogu esimehe Ene Ergma kõnet kuulas Selma Väli suure huviga. X külade Maapäeva avatseremoonia tervikuna jättis talle hea mulje. “Nüüd lähen ma koju palju rõõmsama meelega, on mida meenutada,” ütles Selma Väli.

Print Friendly, PDF & Email