Päästjate nädalavahetus kujunes töiseks (1)

Läinud nädalalõpp, eriti laupäev, tõi Saaremaal päästjatele hulgaliselt väljakutseid ning kahjuks ka ühe hukkunuga juhtumi.

Päästeameti Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink rääkis Kadi raadio uudistele, et reedel käis Lääne-Eesti pommigrupp Salme vallas Lõu külas, kus otsitakse Teise maailmasõja sõdurite säilmeid.

“Kaevetööd tõid nii-öelda paari päeva saagina päevavalgele 14 käsigranaati, 14 miinipildujamiini, 755 vintpüssipadrunit ja kaks püssgranaati, mis demineerijate poolt hävitati,” ütles Trink.

Laupäeva kella kolme paiku said päästjad väljakutse Kaarma valda Nasvale, kus Goldfishi kalasuitsutsehhis oli põlema süttinud suitsuahjupealne soojustus.

Sama päeva õhtul enne kella kaheksat kutsuti päästjad Salme valda Kaugatoma külla, kus põlesid puidust suvilahoone ja selle kõrval asunud haagissuvila. “Kustutustööde käigus leidsid päästjad suvila toast 1939. aastal sündinud Soome kodanikust mehe, kes oli tules hukkunud. Meie esialgse info põhjal sai põleng alguse köögist. On ka teada, et hoones polnud juba mõnda aega elektrit. Suvila hävis tulekahju tagajärjel.”

Väiksemaid väljakutseid said päästjad pressiesindaja sõnul seoses elektriga. “Reedel kell 14.27 käisid päästjad Orissaare vallas Väike-Rahula külas kustutamas kõrgepingeliini posti. Laupäeva hommikul kell 10.30 tuli päästjail sõita Valjala valda Väljakülla, kus eakas taluperenaine sai elektrikarjust avades tugeva elektrilöögi. Nimelt oli elektrikarjusele langenud katkine kõrgepingeliin. Põletushaavadega naine viidi saarelt Tallinna haiglasse.”

Print Friendly, PDF & Email