Lümanda teatrirahva “Kosjasõit” naasis festivalilt grand prix´ga (1)

Lümanda teatrirahva “Kosjasõit” naasis festivalilt grand prix´ga

KOSJASÕIT: Pildike etendusest. Fotol Heikko Alas, Harald Tõru, Andi Kuivjõgi ja Kai Prostang. Foto: Liisi Salong

Lümanda valla näiteringide lustakas lavastus laulude ja tantsudega ehk August Kitzbergi “Kosjasõit” pälvis nädalavahetusel Lääne-Virumaal Väike-Maarjas toimunud XIII külateatrite festivalil grand prix´.

“Kindel on see, et me ei läinud Väike-Maarjasse eesmärgiga võit koju tuua,” ütles Taritu rahvamaja juhataja Aili Salong. Tema lootnud, et ehk žürii ja publik tajuvad nende võrratu trupi mängunaudingut ja ühtehoidmist ning võib-olla saavad nad näiteks mängulusti preemia.

“Loomulikult olime tunnustuse üle ülimalt õnnelikud,” lisas Salong, kelle sõnul ei olnud publik vaheaplausidega kitsi ja ka tagasiside žüriilt oli ääretult positiivne. “Meil on trupis 30 väga erinevas eas inimest, nii mõnelegi noorele oli see esmakordne näiteringikogemus. Milline suurepärane avalöök (harras-tus)näitleja karjäärile!” naeris Aili Salong.

Näidendi lavastas Tiiu Vill-saar, viisimeister ja muusikajuht on Ülle Reinsoo, kujundaja ja dekoraator Leenamari Pirn, tantsuseadjad Aili Salong ja Ulvi Põld, akordioni mängis Merike Olo, lavameister oli Kalmet Valge ja õmblusmeister Maire Murekas.

Eesti harrastusteatrite liidu tegevjuht Kristiina Oomer ütles, et “Kosjasõidu” erilisus seisnes selles, et kogu trupp koosnes headest näitlejatest, kes tegid väga head tööd.

“Samuti oli lavastaja osanud luua ühtse terviku tantsude ja lauludega ning muidugi see n-ö lavakujundus ja kostüümid, dekoratsioonid, detailid – see oli suurepärane, kõik oli paigas,” kiitis Oomer.

Ta möönis, et – mis on samuti harrastusteatri puhul väga oluline – selles etenduses nägi näitlejate mängulusti, mis kohe kaasa haaras ja lummas.

Lisaks Lümanda-Taritu näiteringile osalesid Saaremaalt veel Orissaare kultuurimaja näitetrupp Orezare, Tornimäe näitering Tungal ja Salme vallateater.

Print Friendly, PDF & Email