Ristivälja tuksub täna diskorütmis (4)

Täna õhtul taaselustatakse Orissaare vallas Orinõmme külaplatsil Ristiväljal kunagised Munguka (talu) 1980-ndate ja 1990-ndate menupeod.

“See mõte on ka varem olnud, et võiks teha,” ütles Orinõmmest pärit, kuid iga päev Tallinnas müügitööd tegev Ardi Traumann. Ta lisas, et Orinõmmes käiakse ju ikka jõulude aegu perest peresse ning mekitakse koduõlut, ja nii saigi mõte retropidu lõpuks teoks teha jõulu esimesel pühal paika pandud.

Kell 21 algaval diskol kõlavad kõik tolleaegsed popid lood, 80-ndate algusest 90-ndate keskpaika välja. Lisaks neljale tänase ürituse eestvedajale, tolleaegsetele diskoritele Ardi Traumannile, Andres Niitsule, Aimur ja Ahti Väinale on kohale tulemas ka külalisesinejad, toonased Muhu “konkurendid-diskorid” Sven Pallas, Leino Võeras ja Jarek Koppel, kes on lubanud rahvast hullutada tunnikese. Retrodisko pilet maksab 2 eurot ja tulu läheb külaplatsi heaks.

Küsimusele, kas tegemist on ühekordse üritusega, vastas Traumann, et ega saa kunagi öelda, et rohkem ei tee, aga praegu on küll mõeldud ühekordsena.

Kohapeal saab istuda, tantsida ning kehakinnitust ja joogipoolist pakub OÜ MS & RG.

Esimeste diskopidudega alustas Orinõmmes Mungukal Tõnis Uusna. Kui tema loobus, jätkasid kohalikud noormehed Meelis Susi, Ardi Traumann ja Aimur Väin. Ning kui viimastel tuli aeg sõjaväkke minna, võtsid diskode korraldamise üle Andres Niits ja Ahti Väin.

Print Friendly, PDF & Email