Toiduabi ei ole jõudnud kõigisse valdadesse (5)

Juuli alguses toiduabi saama pidanud vallad ei ole siiski kõik oma varusid õigeaegselt kätte saanud.

Kuigi eilses lehes kirjutasime, et juuli alguses said jaotuskava järgi toiduabi kätte Orissaare, Pöide, Valjala, Leisi, Muhu ja Lümanda vald, tuli toimetusse murelik kõne, et Valjala vald ei ole oma toiduabi kätte saanud. Täpsemal uurimisel selgus, et Valjala ei ole ainus, kes siiani toiduabi ootab.

Lümanda vald pidi oma kauba eile kätte saama, aga valda helistamisel selgus, et ei ole kindel, millal toit üldse tuleb.

“Nüüd jääb vist augusti algusse, täpsemat kuupäeva ei tea,” sõnas Lümanda valla sotsiaaltöötaja Jelena Pšenitšnaja. Ta soovitas huvilistel oodata vallalehte, mis ilmub augusti teises pooles. Seal on täpselt kirjas, kes ja millal oma pakile järele võib minna.

Pöide valda peaks toiduabi kohale jõudma 7.–8. augustil, Valjala ja Leisi saavad varud augusti keskel ning Muhu kohta ei osanud puhkusel olevad sotsiaaltöötajad veel midagi kindlat öelda.
Eilses artiklis nimetatud valdadest on oma toiduabi kätte saanud vaid Orissaare, kus seda praegu juba jaotatakse.

Mitmes kohas on inimesed muret tundnud, kellel on ikkagi õigus toiduabi saada. Sotsiaaltöötajad soovitavad inimestel rahulikuks jääda ja oodata avaldatavat infot, kust siis täpsemalt selgub, kes ja millal toiduabi saab.

Samal teemal:
“Toiduabi jagamine viibib ja võib osutuda kallimaks”,  SH, 30. juuli

 

Print Friendly, PDF & Email