Lasterikkad pered lustisid suvelaagris (7)

Lasterikkad pered lustisid suvelaagris

NÄOMAALING: Kerli Nõgu maalib uut nägu Jan Marten Fedorovile, Melani Fedorov on endale juba ihaldatud liblikamaalingu saanud. Foto: erakogu

Sellesuvine Saaremaa lasterikaste perede ühenduse suvelaager toimus juuli keskel Konati järve ääres Mustjala vallas.

Kohal oli 34 peret, lisaks saarlastele ka kuus peret Tallinna ja Harjumaa lasterikaste perede ühendusest. Tänavuse suvelaagri teemaks oli pereväärtuste hoidmine ja väärtustamine, toimusid selleteemalised loengud ja vestlusringid. Lasterikaste perede ja nende tegemistega oli tulnud tutvuma ka proua Ingrid Rüütel.

Kuna koht Konati järve ääres on tõeliselt ilus ja looduskaunis, jätkus tegevust kõigile, mõned lapsed mõnulesid vees peaaegu kogu laagri toimumise aja.

Esimesel päeval tutvustati politsei- ja päästeameti tööd. Politseitöötajad andsid teavet, kuidas toimida hädaolukordades ja vältida hätta sattumist. Politsei jagas lastele ka õhupalle, kaelapaelu, turvavöö pehmendusi ja ohutusalaseid infovoldikuid.

Kihelkonna päästekomando oli kohale tulnud oma suure päästeautoga. Tutvuda sai nii päästeauto varustuse kui ka tehnikaga. Lapsed said proovida kiivreid, suitsusukeldumise rasket varustust ja käia suures autos niisama uudistamas. Oli ka lapsi, kellel oli hulk küsimusi päästemeeskonna töötajatele seoses sellega, et nad kavatsevad ise suureks saades samuti päästjaks hakata.

Laste ja täiskasvanutegi tõmbenumbriks päästeauto juures oli see, et lapsed said ise voolikust suure survega vett lasta. Kuna ilm oli päikseliselt palav, pakkus lastele erilist rõõmu ja lusti tuletõrjevoolikute pritsitavas vees jooksmine ja enda jahutamine.

Imemaitsva õhtusöögi valmistas laagrilistele Mustjala põhikooli kokatädi, kes oli oma puhkuse ajast meile lahkesti appi tulnud.

Õhtu jätkus veel võistlustega nii väikestele kui ka suurtele, mängiti noolemängu, osaleti viktoriinis ja oli ka võistkonnamänge. Terve päeva kestel said kõik soovijad kätt proovida märgviltimise alal, mida õpetas meie oma ühenduse liige, väga tubli käsitöötegija ja viie lapse ema Tiia Tasane.

Teisel päeval ootas lapsi ees ka värviliste näomaalingute maailm, kus iga laps sai endale meelepärase näomaa-lingu või kehastuda oma lemmikkangelaseks.

Pärastlõunal toimus veel võistluste võitjate autasustamine, kus iga võistlusel osalenud laps sai valida endale kõige enam meeldiva auhinna. Samuti sai iga kohalolnud laps magusa üllatuspaki.

Usun, et võin kõigi laagris osalenud perede ja laste nimel väita, et oli igati tore ja meeldejääv laager, kus tegevust, auhindu ja head-paremat jagus kõigile. Suur tänu kõigile sponsoritele ja koostööpartneritele, tänu kellele said Saaremaa lasterikkad pered veeta tegusa ja pikaks ajaks meelde jääva nädalavahetuse.

Maris Fedorov
kolme lapse ema

Print Friendly, PDF & Email