Millised on tipp-poliitikute hobid?

Millised on tipp-poliitikute hobid?

Foto: internet

Korvpallur Kim Jong-un, hobustearmastaja Vladimir Putin ja saksofonist Bill Clinton – olla tipp-poliitik on tegelikult midagi enamat kui vaid täita riigipea ülesandeid ja püüda rahvale igati meeldida. Suvepuhkuste ajal tegi Saksa veebiväljaanne WirtschaftsWoche Heute põgusa kokkuvõtte maailma poliitikute lemmikharrastustest. Loetelus on poliitikamaailma nii praegusi kui ka minevikus tegutsenud kuulsusi. Alljärgnevalt väike loetelu mõnede maailma praeguste või minevikus tegutsenud poliitikute lemmikharrastustest.

 

1. Vladimir Putinile meeldib ratsasõit.

Meie idanaabri pealik naudib suisa haiglaslikult, kui teda fotografeeritakse ja filmitakse nö tõelise mehe rollis. Näiteks kui ta läheb jahile või kavatseb sukelduda meresügavustesse. Muide, ühte säärast stseeni võis teleuudistest ka sel nädalal kaeda – Kremli peremees sukeldus batüskaafis Läänemere põhja, et uurida enam kui poolteistsada aastat tagasi uppunud laevavrakki. Varem on aga maailma ajakirjanduses ilmunud rohkesti fotosid, kus Putinit jäädvustatakse tegelemas oma lemmikharrastuse, s.o ratsasõiduga. Reeglina meeldib talle poseerida soojal aastaajal ja ilmtingimata palja ülakehaga. Miks just selline eelistus? Eks ikka põhjusel, et masside ees terve ja tugev välja näha.

 

2. Põhja-Korea diktaatorile Kim Jong-un’ile meeldib korvpall.

Võib ju uskumatuna tunduda, kuid sellele mõnevõrra ülekaalulisele noorele mehele meeldib tööst vabal ajal kossu taguda. Teada on, et see harjumus tekkis tal veel sel ajal, kui ta õppis Šveitsis ühes erakoolis. Õpingute ajal olevat Kim Jong-un tihti sõitnud Pariisi, et jälgida NBA meeskondade mängu. Koolitundides aga pahandas ta õpetajaid sellega, et sirgeldas vihikusse oma suure eeskuju korvpallur Michael Jordani portreesid.
Tema harrastusest kõneleb ka fakt, et 2013. aasta 28. veebruaril kutsus ta Pyongyangi maailmakuulsa Harlem Globetrottersi meeskonna, et see kohtuks Põhja-Korea korvpalluritega. Koos USA kossumeestega saabus Põhja-Koreasse ka korvpallitäht Dennis Rodman, kes jälgis koos diktaatori ja tema abikaasa Ri Sol-ju’ga mängu. Sportlaste osavust tervitasid nad korduvate ja kauakestvate aplodismentidega.

Print Friendly, PDF & Email