Vaktsiinibuss tiirutab Saaremaal kaks päeva (5)

Vaktsiinibuss jõuab taas Saaremaale ning sõidab seekord maakonnas ringi kahel päeval.

Vaktsiinibussi eestvedaja Madis Tiigi sõnul on oluline, et inimesed, kes eelmisel aastal alustasid puukentsefaliidi vastu vaktsineerimisega, teeksid kolmest vaktsineerimisest koosneva põhiskeemi lõpuni. “See pikendab immuunsust esialgu kolme kuni viie aastani,” ütles ta, rõhutades, et kindlasti võiksid end vaktsineerida ka need, kes pole seda veel teinud. Puukentsefaliidi vastu vaktsineerimisega ei ole Tiigi sõnul hilja alustada ka suvekuudel, sest puugid on Eestis aktiivsed kuni oktoobrini, kui keskmine õhutemperatuur ületab +7 kraadi.

Selle aasta juunikuus registreeriti terviseameti andmetel esimesed 16 entsefaliidijuhtumit Eestis, neist kolm Saaremaal. Eelmisel aastal oli haigusjuhtumeid Saare maakonnas 21, neist 7 augustikuus.

Vaktsiinibussis on soodushinnaga vaktsiinid puukentsefaliidi, kollatõve ja emakakaelavähi vastu.

Print Friendly, PDF & Email