IX Karala odagala üllatas osavõtjate rohkusega

IX Karala odagala üllatas osavõtjate rohkusega

VÕIDUMEHED: IX odagalal odaviske esikolmikusse jõudnud Marko Dobrus (II koht), Jako Lindrop (I koht) ning Janis Arder (III koht) võidukalt poseerimas.

13. juulil toimus Karalas IX odagala. Osales 114 eri vanusest ja soost võistlejat. Naiste kuulitõuge sai uue võitja sarja ajaloos ning meeste odaviskes saavutati kõigi aegade teine tulemus.

“Sel aastal oli osalejaid lisaks Eestile ka Suurbritanniast ja Rootsist. Üritusele oli kaasa elama tulnud ka üks pealtvaataja Euroopa Liidu kõige läänepoolsemast riigist,” teatasid korraldajad. Osavõtjaid oli rohkesti nii meeste kui ka naiste võistlustel. Uus osavõtjarekord naiste arvestuses on 40 võistlejat. Mehi osales 61 ning lapsi 15.

Päeva esimene ala, naiste kuulitõuge sai uue võitja sarja ajaloos, kui Anu Tanila võidutses 9,17-meetrise kuulikaarega, järgnesid mitmekordne tšempion Kristi Väli tulemusega 8,78 m ning Lelet Tamm 8,53 meetriga.

Lõõmavas päikesepaistes jätkunud meeste kuulitõukes kaitses võitjatiitlit edukalt Raigo Toompuu, kes seekord piirdus eelvõistluse kolme katsega ning resultaadiga 16.80. Järgnesid Erik Saar 13.78 ning Asner Kolla 13.30-ga.
Ühtlaselt korralikku taset tõestasid ka ülejäänud finalistid.

Naiste odaviskevõistlus näitas, et peale kauni visketehnika on daamidel säilinud ka valus viskekäsi. Edu saatis taaskord sel aastal hea tulemuse saavutanud Kristi Väli 34.50, Liisi Salong oli teine 27.32 ning Anu Tanila kolmas 25.14-ga.

Peaala, meeste odavise pakkus väga korraliku tulemuse ning rahva sooja aplausi sai Jako Lindropi 62.11, odagala kõigi aegade teine resultaat. Madalamad poodiumikohad jäid seekord Marko Dobrusele 46.68 ning Janis Arderile 43.79 eest.

Kuivõrd põhivõistlused haarasid kogu pealtvaatajate tähelepanu, oli selleks ajaks lisategevus planeeritud vaid lastele. Batuutkindlus olevat tipphetkel meenutanud mudilasi täis mesipuud. Kõikidele osalejatele oli peremees aegsasti küdema pannud suitsusauna, kust sai otse merevette joosta. Pakuti suures katlas kohapeal valmistatud tummist suppi, samuti ka värskelt suitsutatud kala.

Ükski Karala odagala ei saa läbi ilma saapaviskevõistluseta ning kalasilmavisketa. Esimest korda Karala odagala ajaloos sai aga suurepärases päikesepaistes nautida Lümanda valla näiteringide August Kitzbergi etendust “Kosjasõit”. Näitlejate fantastiline esitus teenis publikult korduva aplausi.

Korraldajad on teinud aga juba plaane ka järgmise aasta juubeligalaks. “Ootame kõiki spordisõpru peredega X Karala odagalale,“ kutsusid korraldajad.

Print Friendly, PDF & Email