FOTOD JA VIDEO: Squashimängija täitis eesmärgi

Raul Vinni
ESIMENE: Raul Sink oli esimene saarlane Saarte mängude squashiväljakutel. Tase oli kõva ja kogemust tuli palju. Foto Raul Vinni

Raul Sink, kes oli esimene Saaremaa squashimängija Saarte mängudel, täitis enda sõnul eesmärgi mitte jääda viimaseks. Sink lõpetas turniiri 17. ehk eelviimase kohaga. Vastu tuli võtta 0 : 2 kaotused nii Shetlandi, kui ka Guernsey mängijatelt.

”Minu eesmärk oli mitte jääda viimaseks, seega ma selle täitsin,” kinnitas Sink, kes reisis oma kulu ja kirjadega üle ookeani kogemusi saama. ”Nägin siin kõrgetasemelist squashimängu ja sain ise ka kaks mängu mängida,” on ta saaduga rahul. ”Taseme poolest jäin sinna kuhu arvasin, mingeid üllatusi ei juhtunud.” Singi sõnul on vastased ikka profisportlased, temasugune harrastaja mängib ehk korra-paar nädalas.

Squashi tase on Bermudal kõrge. Singi sõnul on mitmeid mängijaid maailma esikahesajas, turniiri võitja on olnud ka maailma esikahekümnes.

Sink on lootusrikas, et järgmisel korral on Saaremaa eest võistlemas juba nooremad mehed. ”Mina olen ikka juba seeniorite vanuses,” muigas ta. Tema sõnul tuleb Kuressaares väljakuid juurde saada ja püüda saada ka toetust avalikust sektorist. ”Mis seal salata – 2020 on alal lootust jõuda olümpiale, miks ei võiks Eesti koondisega ka Saaremaalt keegi sinna sõita?”, vaatab Sink tulevikku.

Print Friendly, PDF & Email