ESIMENE KULD! Genro Paas kuulitõukes, Kaie Kand lisas kulla kaugushüppes (fotod) (2)

ESIMENE: Genro Paas (keskel) avas Bermudal saarlaste kullaarve. Foto Raul Vinni

Saarte Mängude kolmas päev oli saarlastele edukas. Avati medalite arve ja seda kuldsete eksemplaridega.

Genro Paas võttis viie võistleja konkurentsis meeste kuulitõuke võidu tulemusega 15.84. Teist kohta edestas Paas pooleteise meetriga. Hõbeda sai Erik Larsson Gotlandilt tulemusega 14.33 ja pronks läks Ynys Moni mehele Connor Lavertyle tulemusega 13.35.

”Kuld on kuld, kuid tulemus jääb kripeldama,” tõdes Paas, kes kaks korda suutis raudmuna ka üle 16 meetri tõugata, kuid kohtunike arvates astus Paas mõlemal korral üle. ”Lasin selle ka ära mõõta, oli 16.94. See oleks olnud korralik tulemus,” sõnas Paas, kes teisipäeval astub üles ka kettaheites. Tema sõnul oleks pronks kettaheites korralik saavutus.

Kergejõustikustaadionil kõlas Eesti hümn esmaspäeval veel teistki korda, kui seda mängiti Kaie Kandi auks. Kand teenis kuldmedali naiste kaugushüppes tulemusega 5.74, mille ta hüppas esimesel katsel. ”See oli veidi ka selline taktika, et panna kohe täispangale,” ütles Kand. Paar Kandi hüpet võisid kanduda umbes samale pikkusele, kuid need astus saarlanna üle. ”Tulemusega olen rahul ja kohaga olen samuti väga rahul,” kinnitas Kand. Hõbeda sai Kerri Furbert Bermudalt tulemusega 5.57 ning pronks läks Ahvenamaa võistlejale Linn Gustafssonile tulemusega 5.51.

Samal võistlusel sai Kaire Nurja viienda kohta, hüpates 5.33. Nurja kinnitas, et tahtis ikka medalit, kuid läks nagu läks ja nüüd tuleb keskenduda kolmikhüppele.

Print Friendly, PDF & Email