Saaremaal algas esimene keeduvärvi kursus (FOTOD) (1)

Saaremaal algas esimene keeduvärvi kursus

VÄRVIVAD: Värskelt valminud keeduvärvi kannavad seinale (vasakult) Orm Leopold Lukas, Ott Johannes Valge, Eke Jaak Valge ja Pent Valge. Foto: Alar Truu

Eile algas Lümandas õppepäevade sari, millega huvilistel on võimalik omandada teadmisi ajalooliste võtete abil värvi keetmisest. Neli päeva kestvat sarja rahastas Leader programm ning see kannab nimetust “Keeduvärvi tuur. Keeduvärvi õpitoad Saaremaa külades”.

Täna ollakse Muhus Igakülas, homme Kiratsis Kaarma vallas ja pühapäeval Kanissaare külas Pöidel. Kursused algavad igal pool kell kümme hommikul ja kestavad vähemalt kella kaheni pärastlõunal.

Saaremaa muinsuskaitse seltsi poolt korraldatud koolitusel on õppejõud-värvimeistriteks hiidlased Viktor Tammsaar ja Dan Lukas. Muinsuskaitseametnikust projektijuht Rita Peirumaa lubas, et saarlased on tublid õppijad ja edaspidi saadakse ise värvi keetmisega hakkama.

Paralleelselt värvi keetmisega toimus Lümandas lasteaialastele mõeldud grillsöe valmistamise kursus. Lektor oli üheksa-aastane Orm Leopold Lukas Hiiumaalt, õppurite vanus jäi kolme ja seitsme aasta vahele. Kursus lõppes ühise vorstiküpsetamisega.

Valminud punakat tooni keeduvärviga katsid noored kunstnikud Lümanda kultuurimaja katlamaja seina. Loomulikult pidid vanemad kursuslased värvima kuurilaudade ülemised otsad, sest sinna poiste pintslid veel ei ulatunud.

Teises pajas keedetud halli värviga pintseldatakse üle Lümanda lasteaia kuuri seinad.

Print Friendly, PDF & Email