Suur vastuseis korraldatud prügiveole (18)

1100 kuressaarlasest, kes oleks pidanud tänase seisuga sõlmima lepingu, et nende prügi viidaks ära vähemalt korra kuus, on seda teinud vaid 300.

Kuressaare linnavalitsuse keskkonnaspetsialisti Katrin Koppeli sõnul on inimesed prügi regulaarse äraviimise vastu sellepärast, et suured konteinerid ei saa täis. Nii on OÜ Prügimees võtnud arutlusele abilinnapea Kalle Koovi ettepaneku võtta prügi vastu ka 50-liitristes kilekottides.

Juuni alguses linnakodanikke lepingu sõlmimisest keelduma üles kutsunud Alver Kivi pole siiani prügiveolepingut sõlminud. Kas 50-liitriste kilekottide kasutuselevõtmine mehe meelt võiks muuta, Kivi öelda ei oska. “Sõltub, palju see maksma hakkab. Samas, kui ka hakatakse prügi ära viima prügikoti kaupa, siis minu toodetud prügi kogus ju ikka ei muutu,” ütleb ajakirjanik.

Katrin Koppeli sõnul saab kilekottide osas selgust selle nädala lõpus.

Madli Kullaste

Print Friendly, PDF & Email