Veider maailm: Meie planeedi kõige ebatavalisemad ja kohutavamad tualettruumid

KUNSTIPÄRASED KÄIMLAD: Neli kõige veidramat tualettruumi. Üleval vasakul on Hongkongis asuv kullast käimla; all vasakul avalik tualett Londonis, mille külastaja näeb kõike, mis väljas toimub, jäädes ise teistele nähtamatuks. Ülal paremal on jaapanlaste leiutatud kosmiline tualett; all paremal aga Mehhikos asuv maailma kõige kohutavam käimla – see läbipaistva põrandaga tualettruum on rajatud 15-korruselise maja liftišahti kohale. Foto: Internet

Ajal, mil suurem osa inimesi pöörab oma eluaseme disainimisel peatähelepanu kas köögile, elu- või magamistoale, leidub ka veidrikke, kel soov muuta oma korteri n-ö pärliks hoopiski tualettruum. Kohati lehvitab fantaasia siin tiibu suisa pöörases hoos, ent mõnikord valmib ka tõelisi kunstiteoseid.

Näiteks on Hongkongis tualettruum, mis on valmistatud puhtast kullast. Väidetavalt maksvat selle kullast kempsupott ligi viis miljonit dollarit. Luksuslikku käimlasse sisenejad peavad aga jalga panema spetsiaalsed jalanõud, et mitte kahjustada kullast põrandat, kirjutab Briti tabloid The Daily Mail.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest

Print Friendly, PDF & Email