Kuressaares toimunud supermoto etapp oli soomlastele üliedukas (1)

Mauno Hermunen tõstis pea kohale unikaalse, supermoto Eesti
MM-etapi 15 kilo kaaluva dolomiidist võidukarika.
Autor: Helen Urbanik

Esmakordselt Eestis toimunud supermoto maailma- ja Euroopa meistrivõistluste etapp oli üliedukas soomlastele, kuna mõlemas arvestuses viisid etapivõidu koju põhjanaabrid.

Nii esimese kui teise sõidu MM-arvestuses võitis kindlalt soomlane Mauno Hermunen (TM). Vaid korraks pääses temast esimeses sõidus mööda prantslane Adrien Chareyre (Aprilia), kuid sedagi vaid mõnesajaks meetriks. Edasi hoidis Hermunen liidrikohta, kuigi Chareyre kaotas talle finišis vaid 0,5 sekundiga. Adrieni noorem vend Thomas Chareyre sai sõidus kolmanda koha, kaotades võitjale 10,2 s (TM).

Teises sõidus kordus sama stsenaarium, nüüd oli Hermuneni edu juba suurem ja Adrieni edestas ta 1,6 ning Thomas´d 14 sekundiga. Hermunen jäi Kuressaare etapiga ülimalt rahule, väljendades heameelt, et sari tänu saarlastele ka põhjamaistele sõitjatele kodule lähemale toodi ning perel ja fännidel avanes võimalus talle suurel hulgal kaasa elama tulla.

Konkurent Adrien Chareyre aga avaldas arvamust, et heale asfaldile loodud kiire ja tehniline rada oli pisut ohtlik, kuna rajamärgistusena kasutati tee-ehituses tarvitatavaid kõrgeid ja raskeid plastmassist elemente.

Eesti vennad Prants ja Patrick Pals seadsid pärast eilset kvalifikatsiooni sihiks alistada Venemaa sõitja Aleksandr Latõšev, kelle tulemus oli neile käegakatsutav ning Latõšev tegi selle neile pärast esimese sõidu kuuenda ringi kukkumist ka kergeks. Vendade kohad vastavalt 16. ja 17. ning maailmameistrivõistluste punktid teenisid nad välja. Ka teises sõidus olid meie poisid MM-i punktikohtadel, kuid seekord jäi Latõšev püsti ja venelasest mööda ei saadud. Vendade kohad teises sõidus vastavalt 14. ja 15.

Hermunen jätkab maksimumpunktidega (200) maailmameistrivõistluste liidrina, teisel kohal on Thomas Chareyre (172 p) ja kolmandal Ivan Lazzarini (Itaalia, 142 p). Euroopa meistrivõistluste arvestuses võitis Kuressaare etapi samuti soomlane, Sami Salstola, kes oli esimeses sõidus kolmas ja teise võitis. Etapi kokkuvõttes sai teise koha itaallane Edgardo Borella, kolmas oli hollandlane Devon Vermeulen.

Eestlastest oli Edik Kuusk etapi kokkuvõttes 15., Marek Virves sai 18. koha ja Joosep Laiksoo, kes teises sõidus kukkus ja meedikute sõnul kerge põrutuse sai, oli 20. Demonstratsioonklassina rajal käinud motokrossi külgkorvide võidukatsumise võitsid Raido Riim / Juhan Paabstel.

Eestis esmakordselt toimunud suurvõistluse avasid Kuressaare linnapea Mati Mäetalu ja Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni president Mati Heinsar. Mõlemad avaldasid lootust, et korralduslikult poolelt kiidusõnu teeninud MM- ja EM-etpp ei jää Saaremaa pinnal viimaseks.

Print Friendly, PDF & Email