Supermoto MM-etapi kvalifikatsiooni võitis Mauno Hermunen

Kuressaares toimuva supermoto MM-etapi kvalifikatsiooni võitis
Mauno Hermunen.
Autor: Helen Urbanik

Täna algas Kuressaare lennuväljal Eestis esmakordselt toimuv supermoto maailma- ja Euroopa meistrivõistluste etapp ja kvalifikatsiooni võitis suurfavoriit Mauno Hermunen.

Soomest on kohale tulnud ka busside viisi põhjanaabritest võidusõitjate veendunud fänne. Ilm, mis hommikul oli veidi vihmane, selgines Kuressaare lennuväljal pärastlõunaks ja kvalifikatsioonide lõpuks tuli ka päike välja. Nii Hermunen kui ta lähemad konkurendid MM-arvestuses parandasid hommikuste märjal rajal sõidetud vabatreeningutega võrreldes ringiaegu ligi kolme sekundi võrra.

Hermuneni parim aeg oli 1.13,188, teise tulemuse tegi Adrien Chareyre (Prantsusmaa) 0,079 sekundit nõrgema ajaga ja kolmanda samuti prantslane, vanameister Thierry van den Bosch, kes kaotas soomlasele 0,429 s. Euroopa meistrivõistluste arvestuses oli klassi ES2 kvalifikatsiooni kiireim prantslane Frederic Guerin ajaga 1.14,996.

MM-etapi võidukarikad on unikaalsed ja valmistatud Saaremaale nii iseloomulikust materjalist, dolomiidist. Kõige hinnalisema ehk  maailmameistrivõistluste arvestuse S1 klassi võitja karikas on 60 cm kõrge ja kaalub koguni 15 kilo. Tõenäolisim pretendent pühapäeval kaalukat auhinda vastu võtma ongi soomlane Hermunen, kes on sel aastal võitnud kõigi kolme etapi kõik sõidud.

Hermunen (TM) juhib MM-i punktiarvestust maksimumi ehk 150 punktiga prantslase Thomas Chareyre´ (TM, 132 p) ja itaallase Ivan Lazzarini (Honda, 109 p) ees.

Selle suve kuumim motoüritus toimub käesoleval nädalavahetusel Kuressaare lennuväljal, kus üksteiselt võtavad mõõtu maailma ja Euroopa paremad supermotosõitjad. Lisaks pakuvad ainulaadset vaatemängu külgvankrid: siledate rehvidega motokrossi külgkorvide võistlemine supermoto MM-etapi raames on maailmas esmakordne.

EM-arvestuses osalevad Eestist kolm sõitjat: pärast pikemat võistluspausi supermotorajal võistlustulle naasev Edik Kuusk (kvalifikatsioonis 17.), Joosep Laiksoo (19.) ja Marek Virves (20.). Vennad Prants ja Patrick Pals aga võistlevad Kuressaares ainsate eestlastena MM-arvestuses.

Kvalifikatsioonis olid vennad vastavalt 18. ja 19., näidates kiireimast soomlasest üle 5 sekundi nõrgemat aega. Kõik eestlased soovivad pakkuda välissõitjatele nii tugevat konkurentsi kui vähegi suudavad. “Kindlasti tahame tulla punktikohale ja hea, kui saaks vähemalt viiest sõitjast mööda,” ütles Prants Pals.

Kõigest mõne päevaga on Kuressaare lennuväljale ehitatud maailmatasemel supermotorada. Võistluse peakorraldaja Ivar Kiil ja tema meeskond on ära teinud suure töö ja võistluse kohtuniketoimkond on panusega seni väga rahule jäänud. „Loodame Kuressaarde kindlasti tagasi tulla,“ ütles maailmameistrivõistluste sarja korraldava ettevõtte Youthstream Events meediajuht Valentina Boccadolce.

Ajakava pühapäev, 30. juuni

11:00 Supermoto külgvankrite 1. finaalsõit ( u 12 min )
12:00 ES2 1. finaalsõit ( 20 ringi )
12:30 Vihmavarjutüdrukute autasustamine suurel poodiumil
auto24 poolt välja pandud Apple toodetega.
14:00 S1 GP 1. finaalsõit ( 20 ringi )
14:30 Supermoto külgvankrite 2. finaalsõit ( u 12 min )
15:20 ES2 2. finaalsõit ( 20 ringi )
ES2 auhinnatseremoonia – 3 üldkokkuvõttes parimat sõitjat, kohe peale 2.
finaalsõitu
16:20 S1 GP 2. finaalsõit ( 20 ringi )
S1 GP auhinnatseremoonia – 3 üldkokkuvõttes parimat sõitjat, kohe peale
2. finaalsõitu

Print Friendly, PDF & Email