Rahvažürii hindas Katrin Pauksoni leedriõieveini kolmandaks

Maalehe ja Veinivilla koduveini konkursil jäi saarlanna Katrin Pauksoni vahuvein Emma (kuldrenett, pirn) jagama 6.–7. kohta.

Rahvažürii, kes moodustus finaalipäeval Haapsalu veinipäevade külalistest, hindas Emmat 18 finalisti seas 8.–9. kohaga. Katrin Pauksoni leedriõievein sai aga karmilt ja asjatundlikult rahvažüriilt kolmanda koha.

“Eelmisel aastal oleks ma oma tänavuaastaste punktidega profižüriilt ka II koha saanud, aga aastad ei ole vennad ja ma olen tulemusega ikkagi väga-väga rahul,” märkis sotsiaalkindlustusametis ohvriabitöötajana ametis olev Katrin Paukson.

Sel aastal on Katrinil juba käärima pandud neljal erineval moel tehtud leedriõievein, natuke katsetab ta ka rabarberi vahuveiniga. “Üldse pakub vahuveini tegemine justkui rohkem pinget, seda on keerulisem teha,” tunnistas Paukson, kelle sõnul on sel aastal jälle palju arooniaid, õunu-pirne ja kui mahla jagu täis saab, läheb ülejäänu veinideks.

Kõik finalistid said ilusa raamitud tänukirja ja veel terve suure kotitäie meeneid. Kokku hinnati konkursil 132 veini, mis olid jaotatud 8 võistlusklassi: valge kuiv, punane kuiv, valge poolkuiv, punane poolkuiv, dessertvein, rose, viinamarjavein ja vahuvein/siider.

Print Friendly, PDF & Email