Noorte kotkaste Mini-Erna toimub Saaremaal

Eile õhtul alanud ja 30. juunini kestev XVII vabariiklik noorte kotkaste luurevõistlus.

Mini-Erna toimub tänavu Saaremaal Kaarma ja Kärla valla territooriumil.
Noorte kotkaste peavanema ja ühtlasi ka võistluse ülema Silver Tamme sõnul tulid kohale kõikide maakondade noorte kotkaste malevad, kellele pakuvad konkurentsi tänavusel Ernakesel hästi osalenud Jõgeva kodutütarde võistkond ning külalisvõistkonnad Lätist ja Leedust. Kokku läks rajale mõõtu võtma ja parimat välja selgitama 18 võistkonda.

Seekordsel Mini-Ernal proovitakse ka elektroonilist jälgimissüsteemi, et iga võistkonna esindaja ja samuti ka teised huvilised võiksid võistlust jälgida ja oma lemmikvõistkonnale kaasa elada. Samuti kasutatakse terve raja ulatuses ajavõtu elektroonilist süsteemi, mis põhineb laialt levinud SI-süsteemil.

Võistluse käigus tuleb võistlejatel läbida jalgsi ja varustust kaasas kandes 30 tunni jooksul umbes 30 kilomeetrit, mis on jaotatud kontrollpunktideks, kus võistlejad peavad sooritama erinevaid ülesandeid alates veetakistuse ületamisest, vibuga laskmisest ning lõpetades esmaabi andmisega. Lisaks mõningatele ammu tuntud teadmistele tuleb sel korral näidata üles leidlikkust ja osavust ka mittetraditsioonilistel võistluskatsetel.

Kuigi nädalaid tagasi oli rada suhteliselt raskesti läbitav, on päike oma töö teinud ja võistlejatel tuleb sel korral rohkem võidelda sääskedega metsas kui vesiste aladega.

Võistlus avati reede õhtul kell 21 Upal ja võistlejad jõuavad finišisse pühapäeval alates kella 12-st Kärlal.

Üritust korraldavad noorte kotkaste Saaremaa malev ja kodutütarde Saaremaa ringkond koostöös Kaitseliidu Saaremaa maleva ja naiskodukaitse Saaremaa ringkonnaga.

Print Friendly, PDF & Email