Vallad otsivad võimalusi olla ise tõmbekeskus (12)

Mustjala vallavolikogu esimehe Malve Kolli sõnul lepivad nad Kuressaare kui maakonna tõmbekeskusega, sest sinna on koondunud kogu asjaajamine. Leisi ja Kihelkonna vallaga neil ühendus praktiliselt puudub. Kuid Mustjala rahvas näeb keskusena ikkagi Mustjalat.

“Meie tahaks ikka ise olla koos oma uue uhke sadamaga,” ütles volikogu juht. Sellise seisukoha edastasid nad ka Saaremaa omavalitsuste liidule.

Kärla vallavolikogu esimees Üllar Tänak ütles, et volikogu jaoks on Saaremaa tõmbekeskus ikkagi Kuressaare. Küll aga näeb tema isiklikult Kärlat kui ümbruskonna hariduskeskust. “Meil on väga hea lasteaed ja kool. Lisaks muusikakool ja spordihoone,” loetles Tänak Kärla plusse.

Naabervalla Kihelkonna vallavanem Raimu Aardam ütles, et kui igal vallal peaks olema mingi nimetus, siis Kihelkonna trumbid on tervislikud eluviisid ning kaunis ja mitmekesine loodus. Kihelkonna volikogu näeb kohaliku tõmbekeskusena ikkagi Kihelkonnat ja maakonnakeskusena Kuressaaret. Volinikud ühe suure omavalitsuse teket õigeks ei pea.

Aardami sõnul arutatakse kõiki neid küsimusi täna Valjalas toimuval SOL-i volikogu laiendatud istungil. Lõplik seisukoht edastatakse maavanemale aga 1. augustiks.

Print Friendly, PDF & Email