Õdede tasemeõppe lõpetas fenomenaalne rühm (FOTOD) (10)

TÄHTIS PÄEV: Lõpudiplomi võtab Tallinna tervishoiu kõrgkooli rektorilt Ülle Ernitsalt vastu Reet Soorsk. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare linnuse kapiitlisaalis valitses eile tavapärasest pidulikum õhkkond. Nimelt sai ootusärevate lähedaste silme all õdede tasemeõppe rakendusliku kõrghariduse lõputunnistuse kätte 21 tudengit. 

“Kaks aastat tagasi tuli Kuressaares kokku otsustajate kogu, kes arutas õdede tasemeõppe võimalusi,” alustas oma avakõnet Tallinna tervishoiu kõrgkooli rektor Ülle Ernits, lisades, et toona oli ka kõhklusi, kas taolist õpet on siia ikka vaja. “Ma arvan, et kõik kõhklused kadusid, kui asus tööle sõna otseses mõttes õpingutejanune rühm, kelle janu on kustutamatu,” ütles Ernits, kelle sõnul oli tegemist tarkade inimestega, kes nõudsid nii õppejõududelt kui ka iseendalt. “Te olete fenomenaalne rühm,” kinnitas ta.

Rektor rõhutas, et oleneb õppijast, mida ta oma õpingutest saab. Saaremaa õed võtsid aga kõik, mis võtta andis. Saaremaa rühm on esimene õendusõppe rühm, kes läbis õendusteaduse võõrkeelse kursuse sajaprotsendiliselt, Saaremaa rühma kaks esitatud tööd said stipendiumi ja üks õppur esindas kooli presidendi vastuvõtul.

“Tahan öelda, et ärge muutuge mitte kunagi, jääge alati nendeks, kes te olete – targad, uudishimulikud, eesmärgikindlad, avatud silmade ja südamega,” soovis rektor Ernits. Saalis istujaile ütles ta: “Need inimesed siin on teie kullavarandus, kellega te saate saare tervishoiu teha just selliseks, nagu teie tahate.”

Kuressaare linnapea Mati Mäetalu märkis, et tal on heameel, et kõik need, kes õpinguid alustasid, käisid selle tee ka lõpuni. “Kuressaare on tore linn ja Saaremaa kena saar, kuid Eesti mõistes oleme me siiski ääremaa ja paraku on meil ka ääremaa probleemid,” rääkis linnapea, kelle sõnul on mureks see, et elanikkond väheneb, minnakse mandrile õppima ja tagasi enam ei tulda. “Selle kursuse puhul on väga oluline, et selles osalesid need, kes on oma elu Saaremaal sisse seadnud,” sõnas linnapea, avaldades lootust, et need õed Saaremaalt ära ei kipu.

Print Friendly, PDF & Email