Sigarisõbrad väisasid Saaremaad

22. juunil külastas Saaremaad ligi 50 sigarikultuuri austajat 13 riigist. Esimene peatus tehti Kaalis, kus Kaali trahter eesotsas Alver Saguriga pakkus külalistele pidulikult kõike ehedat ja saaremaist, nagu Saaremaa juustu ja vorsti jm.

Samal ajal juhtus Kaalis lõunatama ka president Arnold Rüütel, kellel avanes võimalus külalisi tervitada. Saaremaal külastasid sigarisõbrad veel Kuressaare linnust, Arensburgi spaad ja Veski trahterit. Fotol vasakult Tallinna sigariklubi juhatuse liige Jan Vistisen, president Arnold Rüütel, sigariklubi Mareva aupresident Tullio Liblik, Mareva president Marko Bilić ja võõrustaja Alver Sagur.

Mareva aupresident ja Tallinna sigariklubi juhatuse liige Tullio Liblik ütles Saarte Häälele, et suurem osa sigarisuitsetajatest oli nii Eestis kui ka Saaremaal esmakordselt. Kolmepäevane üritus algas reede pärastlõunal Tallinnas Davidoffi sigarimajas ja lõppes restoranis Paat.

Inimesi, kes end sigarisuitsetamises hasartselt proovile panid, oli 49, nende seas nii naisi kui ka mehi. “Nii nagu kõik muud tööstused, areneb ka sigaritööstus,” märkis Tullio Liblik, kelle sõnul on sigar töövahend, mida kasutatakse, et inimesi omavahel kokku kutsuda ja tuttavaks teha. Mareva on korraldanud aeglase suitsetamise maailmameistrivõistlusi kolmel korral, sel aastal korraldatakse need neljandat korda.

“See on lõbus ja inimesi arendav ettevõtmine,” tähendas Tullio Liblik. Üritus kandis nime Nordic Bigsmoke ja Midsummer Smoke. Saaremaal oli korraldaja Tallinna sigariklubi koostöös sigariklubiga Mareva.

Print Friendly, PDF & Email