Päästjad vabastasid lõksu jäänud tuvi

Pühadejärgselt tööle naasnud Saarte Hääle toimetuse töötajaid ootas ees linnuväljaheidete ja udusulgedega kaetud tualettruumi põrand. Lähemal uurimisel selgus, et ventilatsiooniavast kostab veidrat krabinat. Et toru läbimõõt oli vaid kaheksa sentimeetrit, tekkis kahtlus, et lind võib olla hädas. Kohalekutsutud päästjad eemaldasid katte ja urgitsesid linnu välja.

Tegemist oli täiskasvanud tuviga, kes omal jõul ilmselgelt poleks lõksust pääsenud. Tuvi lehvitas oma päästjale Jüri Saarele ja läinud ta oligi.

Päästeameti pressiesindaja Evelin Tringi sõnul tuleb päästjatel aeg-ajalt ikka hätta sattunud linde ja loomi aidata. Talle meenus, et Pärnumaal on kahe meetri sügavusest kaevust veis välja aidatud ning sel aastal oli Manija saarel soojamüüri taha lõksu jäänud taksikoer. Pärnus jäi mullu suvel aga rebane aia vahele kinni, toast on loodusesse tagasi viidud mitmesuguseid roomajaid. Ka käppapidi akna tuulutusavasse kinni jäänud kassi on näiteks Pärnumaa päästjad aidanud.

“Hätta sattunud lindu või looma tuleb päästeamet aitama. Kuid inimesed peaksid enne väljakutse tegemist kaaluma, et äkki saavad nad looma või lindu ise aidata. Kui vahendid ja oskused selleks aga puuduvad, siis tuleb muidugi päästjad kutsuda,” ütles Trink.

Print Friendly, PDF & Email