Taavo Tenno autokool on Saaremaa parim (10)

Maanteeameti andmetel oli Eestis läinud aastal 144 autokooli. ARK-i sõidueksamit käis mullu sooritamas 31 734 õpilast ja esimesel katsel läbis selle 18 956 inimest, vahendas uudisteportaal Eesti Elu.

Maanteeamet on need 144 autokooli esimesel katsel eksami läbinute protsendi järgi ka pingeritta pannud.

Sooritanute arv ja protsent on aga arvestatud esimese katse õnnestumise põhjal, mis näitab maanteeameti avalike suhete peaspetsialisti Allan Kasesalu sõnul kõige paremini koolituse ehk autokooli taset.

Saaremaal tegutsevatest autokoolidest on tabelis kõige kõrgemal kohal Taavo Tenno autokool. Terve Eesti arvestuses paikneb see autokool edetabelis 11. kohal. Eksaminande oli Taavo Tenno autokoolis maanteeameti statistika andmeil 375 ja eksami sooritanuid 299. Sooritamise protsent on seega 79,7.

Saaremaal tegutsevatest autokoolidest on järgmine Kuressaare ametikool, mille autokooli tase on paigutunud üleriigilises arvestuses 35. kohale. Seal oli eksaminande mullu 220, eksami sooritas neist 152 ja soorituse protsent oli 69,1. Erestoni autokool pole ametikoolist aga kuigivõrd maas. Nemad on edetabelis platseerunud 43. kohale. Seda oma 80 eksaminandi ja 54 eksami sooritanuga. Protsent on 67,5.

Orissaare gümnaasiumi autokool on paremusjärjestuses paigutunud aga 78. kohale. Neil oli eksaminande mullu 56, eksami sooritanuid 32 ning soorituse protsent oli 57,1.

Eesti parim oli selle tabeli järgi läinud aasta andmete põhjal Jõgeval tegutsev Ave autokool, kus eksaminande oli 120, eksami sooritanute arv 105 ning sooritusprotsent seega 87,5.

Print Friendly, PDF & Email