Rander Süld – poiss, kes õppis (1)

MEDALIST RANDER: “Kui maailma asjadega kursis olla, saab ka õppimisega edukamalt hakkama!” Foto: Sander Ilvest

Rander Süld tahtis lihtsalt head tulemust ja püüdles selle poole. Kuldmedalit ei ole ta kunagi otseselt eesmärgiks seadnud, on lihtsalt õppinud kogu aeg korralikult. Sel suvel lõpetab ta aga Leisi keskkooli kullaga.

Kooliteed alustas Rander Pärsama algkoolis, kus käis kuni kolmanda klassini, kui see kool suleti. Koos klassikaaslastega tuli ta Leisi keskkooli, sõites iga päev 15 minutit bussiga kooli. Seejärel võis noore inimese raske tööpäev alata.

Väike poiss läks koledasse kooli

Heledat tooni Pärsama algkool oli palju hubasem, kuna maja oli palju väiksem ja seal oli tükkmaad vähem inimesi. Sama katuse all oli ka lasteaed, kus Rander oli enne mitu aastat käinud. Seega ei olnud just suur muutus kolida ühest majapoolest teise. Kollakasroheliste seintega klassiruumidega koolis olid liitklassid ja kahe klassi peale kokku umbes 8 õpilast. Ka Rander ise elas sel ajal Pärsama külas.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest

Print Friendly, PDF & Email