Šotlased tahavad koos saarlastega animafilme teha

ŠOTIMAALE TAGASI: Projektipartnerid Kuressaarest leitud, suundus Rebecca Davis pealinna lennukile, et Tallinnast heade uudistega koju naasta. Teele saatmas oli teda Aarne Mägi. Foto: Sander Ilvest

Kavandatav rahvusvaheline noorteprojekt annaks Saaremaa noortele võimaluse suhelda omaealistega välisriikide saartelt ja üheskoos näiteks animatsiooniga tegeleda.

Selleks oli nädala algul Šotimaalt Kuressaarde tulnud organisatsiooni Puppet Animation Scotland festivalide ja projektide juht Rebecca Davis, kelle sõnul on nad arendamas saartevahelist noorteprojekti, mille raames lahata elu saartel.

Davis külastas läinud nädalal festivali Tallinna Treff. Sealt edasi sattus ta kokku juba Kuressaare linnateatri direktori asetäitja Aarne Mägiga.

Analüüsimaks projekti raames, mida elu saarel noorte jaoks tähendab, mis neid saarel hoiab ja pärast ilmas ringi rändamist kunagi tagasi tooks, tahetakse Davise sõnul appi võtta mõni kunstivorm.

Kindlasti saaksid noored aga animafilme teha mõne tuntud filmitegija juhendamisel. Palju tööd tehtaks ära ka interneti vahendusel, suhtlus partnerriikide noorte vahel käiks samuti enamjaolt võrgus ning välistatud poleks seegi, et nt Saaremaa noored lähevad Šotimaale animafilmi tegema, sealsed projektis osalejad tulevad siia jne.

Kindlasti kaasatakse ettevõtmisse lisaks noorsootöötajatele koolide emakeeleõpetajaid, sest kaasa võiksid lüüa ka koolide juures tegutsevad näitetrupid ja filmist huvituvad noored. “Ma loodan, et stardipakk saab suvelõpuks paika, siis saame juba konkreetsemalt rääkida, millega tegemist,” ütles Aarne Mägi.

Print Friendly, PDF & Email