Juhtkiri: Kuidas hoida talente? (7)

Orissaare 80 inimesega pikett on Saare maakonna ajaloos midagi harukordset. Ei mäleta küll, et mõnes maa-asulas oleks tuldud tänavale ühe inimese poolt või vastu meelt avaldama.

Kaire Nurja teeneid Orissaare ja kogu maakonna spordielus ei saa alahinnata. Ei saa ka vastu vaielda sellele, et Orissaare vald on tuntud kui spordivald. Kas nüüd ainult kui spordivald, sellel teemal võib väidelda. Olgu ta mis vald tahes, talente tuleks kinni hoida. Orissaares sellega hakkama ei saadud. Ei tea, kas osapooled ei tahtnud koos joosta või oli mõne tempo teistele liiga kiire või puges keegi hoopis põõsasse, et jooksmisest pääseda.

Siiski on raske mõista, kuidas ei ole võimalik ühes väikeses kohas teha koostööd nii, et kõik oleksid rahul. Kui aga muu hulgas vastavad tõele kuulujutud, et vallavolikogu liikmed käivad spordihoones purjuspäi korda majja löömas, siis pole ka midagi imestada, kui asjad nii lähevad.

Ehk tuleks kõigil osapooltel peeglisse vaadata ja natuke hoogu maha võtta? Võib-olla jäävad siis ka talendid koju.

Print Friendly, PDF & Email