Ettevõtja tahab Jõiste supelrannas elu käima panna (4)

Ratlas tegutsev ettevõtja, kodulehti valmistava Elitec Group OÜ juhatuse liige Asko Berens leiab, et ka Saaremaa põhjarannik vajab supelranda, kus pakutaks puhkajaile vajalikke teenuseid.

Jõiste rannas on väike taristu juba olemas: dušid, kempsud, kraanikausid, lõkkeplatsid. Ka väike rannahoone on seal Berensi sõnul olemas, aga siiani polnud kedagi, kes seda seal hooldaks ja puhkajaile muid teenuseid pakuks.

“Ega Saaremaa põhjarannikul ühtki sellist operaatoriga randa polegi, nii et see oleks esimene pääsuke, et ka sealkandis rannaelu aktiviseerida,” sõnas MTÜ Vaba nime all rannas tegutsema asuv ettevõtja. Vähemalt alguses pole plaanis lisatööjõudu palgata, Berensi sõnul katsuvad nad oma jõududega hakkama saada.

Tema sõnul üritavad nad rannas samm-sammult teenuseid lisada. Esialgu on avatud näiteks “supelmarket”. Lisaks tavapärasele joogile, söögile on seal Berensi sõnul kaupa just peesitajale, suplejale. “Teenuste ja tegevuste osas tahame kindlasti rohkem tähelepanu pöörata lastega peredele. Pakume ühtteist ka autokaravanidele ja telkijatele, sest neid peatub seal tõesti üsna palju,” kinnitas Berens.

Esimene aasta on ettevõtja sõnul pigem katsetamise aasta. Kui asi end aga õigustab, saab järgmisel aastal asja juba vähe suuremalt ette võtta, arvas ta. “Samuti loodame läbisõitvatele turistidele parema eelinfo luua sealsest peatumisevõimalusest,” lisas ta. Kõigest täpsemalt hakkab infot saama veebilehelt www.supelrand.ee, kuid seegi on praegu veel loomisel.

Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep tunnistas Saarte Häälele, et vald on juba aastaid püüdnud Jõiste supelrannale avaliku konkursiga operaatorit leida, kuid edutult.

“Seekord vist läbirääkimiste kaudu õnnestus,” nentis ta. Leping on vallavaema sõnul esialgu üheks aastaks, et mõlemapoolselt tunnetada tegevuse tulemuslikkust. “Teenused ja heakord peavad tagama mõlemapoolse rahulolu,” märkis Mõtlep.

Print Friendly, PDF & Email