Salme vald tahaks Järve ranna korda teha (2)

SUPLEMA EI TÕTTA: Eile keskpäeval Tehumardi rannas jalutanud Larissa Makaševskaja ja Janar Leppikson Tallinnast eelistasid rannaliival jalutada, kingad jalas. Läbi muda ja sodi merre ujuma minemise peale nad ei mõelnudki.
Foto: Sander Ilvest

Salme vallavalitsus saatis keskkonnaametile loataotluse, et koristada neile kuuluvat Järve maastikukaitsealale jäävat Ausamba maaüksuse rannaosa Tehumardi külas, kasutades selleks masinaid. 

Salme valla ehitus- ja maanõuniku Jüri Kluge kinnitusel saatsid nad uue loataotluse seetõttu, et aasta tagasi anti neile luba randa puhastada vaid käsitsi.

Kluge sõnul on seoses ajakirjanduses tekkinud aruteluga Mändjala–Järve ranna puhastamise üle mitmed Tehumardi ja Järve külas maad omavad inimesed pöördunud vallavalitsuse poole küsimusega ranna koristamise tingimuste kohta.

Samal ajal on keskkonnaamet Kaarma valla osas (Mändjala ja Keskranna küla) andnud kooskõlastuse, mis lubab randa korrastada masinate abiga. Seega võiks kaaluda ranna korrastamist samadel tingimustel ka Salme valla osas, eelkõige veepiiri ja luidete vahelisel alal, ütles Kluge.

Kuigi mainitud kinnistu jääb Järve luidete maastikukaitsealale, sooviks vald talvisest prahist puhtaks teha vaid rannaala. “Luiteid me puhastama ei hakka,” lubas Kluge. Pealegi nõuab keskkonnaamet, et kokkukogutud rämps tuleb kaitsealalt ära viia. Kuidas saaks seda teha masinaid kasutamata, jääb Salme valla maanõunikule tema sõnul arusaamatuks.

Keskkonnaameti Hiiu-, Lääne-, Saare regiooni juhataja Kaja Lotman ütles, et otsus ses küsimuses tehakse ilmselt järgmisel nädalal.

Print Friendly, PDF & Email