Semy Morgun astub lavale popikuningana

POPIKUNINGA NAHAS: Michael Jacksonina tuleb Semyl esitada 15 laulu.
Foto: Erakogu

Täna õhtul jõuab Tartus Vanemuise suures majas vaatajate ette kontsert-tantsuetendus “Thriller – Tribute To Michael Jackson”. Peaosas ehk popikuningas Michael Jacksonina astub lavale
saarlane Semy Morgun.

Kontsert-tantsuetendusse sattus Morgun tänu kolleegile. “Minu väga hea kolleeg Susan Lilleväli, kes on Tallinnas tantsu- ja laulukooli WAF juhataja ja lauluõpetaja, helistas ja ütles, et Vanemuise teatris hakatakse tegema sellist kontsert-etendust nagu “Thriller” ja tema käest on küsitud, ega ta tea kedagi Eestist, kes sobiks peaossa ehk siis Michael Jacksoniks,” rääkis Semy Morgun Saarte Häälele.

Kuna nad on Susan Lilleväliga varem koos osalenud ühes tantsu- ja lauluprojektis, kus repertuaaris oli ka Michael Jacksoni laule, ning Lilleväli teadis Morguni vokaalseid võimeid hästi, siis kutsus ta Semy Tallinna ettelaulmisele. “Tarmo Leinatamm kuulas üle ja kinnitas ära,” tõdes Semy Morgun, et rolli saamine käis tema jaoks üsna lihtsalt.

Michael Jacksonina tuleb tal esitada 15 laulu. Varem on ta osalenud ühes laevaprogrammis, kus tuli samuti esitada Michael Jacksoni laule ning 2009. aastal oli Jacksoni mälestuskontsert, mida korraldas Dave Benton. Sealgi lõi Morgun kaasa. “See on minu üks suuremaid projekte, kus ma nii-öelda sooloartistina osalen,” kinnitas ta.

“Thrilleri” koreograaf-lavastaja on Cedric Lee Bradley (USA), muusikajuht Tarmo Leinatamm, kostüümikunstnik Mare Tommingas, valguskujunduse teeb Palle Palmé Rootsist, muusikalised seaded on teinud Alari Piispea ning video- ja arvutigraafika Janek Savolainen.

Hittidest koosnevat muusikavalikut esitavad Gerli Padar, Tanja Mihhailova, Semy Morgun, ansambel Noorkuu ning taustajõududena Lauri Pihlap, Kaire Vilgats, Dagmar Oja ja Susan Lilleväli. Lavastuses osalevad ka bänd ja Vanemuise balletitrupp.

Cedric Lee Bradley on Vanemuise lavale jõudvat “Thrillerit” kirjeldanud kui oma lavastajakarjääri suurimat ja silmapaistvaimat väljakutset.

“See on austuseavaldus kunstnikule, kes on mõjutanud kogu mu karjääri ning peaaegu iga artisti ja inimest üldisemalt,” tõdes ta. “Näidata ja anda enda poolt vastu midagi sellest, mida tema on andnud mulle, oli väga raske ja isegi heidutav ülesanne, kuid tulemus on nüüd teie ees.”

Lisaks Tartus toimuvatele etendustele saab lavastust näha ka Tallinnas Nokia kontserdimajas 15. ja 16. juunil.

Print Friendly, PDF & Email