Saare maavalitsusel on nüüd oma kunstigalerii (FOTOD)

„OH, MOONID!“ Digilaigulist moonipõldu imetlevad pildi autor Carolin Kuiv ja tema kursusekaaslane Iti Padar.
Foto: Tõnu Veldre

Kolmapäeval avati Saare maavalitsuse maja koridoris esimene kunstinäitus. Välja olid pandud Kuressaare ametikooli teabegraafika eriala õpilaste tööd.

Avakõnes ütles maavanem Kaido Kaasik, et noorte tehtud kunsti on alati kasulik osta. Keegi neist võib ju tulevikus kuulsaks saada. Pealegi õpetatakse teabegraafika eriala Eestis vaid Saaremaal. See muudab saare noorte silmis populaarseks. “Võib-olla saavutame kunagi ka loomesaare staatuse,” vaatas ta tulevikku.

Õpilaste juhendaja Maila Juns-Veldre selgitas, et maal ei ole teabegraafika erialal väga levinud. Tööde tegemisel kasutati õpitud erialaseid teadmisi ja erinevaid materjale, teemaks Saaremaa. Kuigi enamik autoreid oli näituse avamise ajal praktikal, rääkis kohalviibinud Iti Padar meelsasti oma tööst “Lamba unenägu”. Maalil on kujutatud saare viljakust, aja kulgemist, õudust, maailma lõppu ja tulnukatest külalisi.

Veidraid lähenemisi Saaremaale on näitusel veelgi. Näitus jääb avatuks septembrini. Varsti lisanduvad aknalaudadele ametikooli õpilaste keraamika-koolitööd ja laulupeo ajaks seatakse üles isevalmistatud rahvapillide näitus Leisi Värksi kogudest.

 

Print Friendly, PDF & Email