Noored robootikud naasid Tallinnast võiduga (1)

Läinud reedel toimus Tallinna tehnikaülikoolis järjekordne gümnaasiumi- ja kutsekooliõpilastele mõeldud robootikaalane teaduskonkurss “Digitaaltehas”.

Esikoha saavutas konkursil Kuressaare gümnaasiumi (KG) robootikaklubi meeskond, kuhu kuulusid Ragnis Armus ja Karel Liiv 11.c klassist, kirjutab füüsikaõpetaja Olle Arrak koolilehes Meie KG.

Tegemist on juba neljandat aastat korraldatava võistlusega, mille on iga kord võitnud mõni Kuressaare gümnaasiumi meeskond. 2010. aastal koostasid KG õpilased parima patareisorteerija, 2011. aastal tehti edukas euromüntide sorteerija, 2012. aastal saavutati kaksikvõit robot-ostukärudega, seekord tuli koostada ja programmeerida väike transportrobot.

Kuressaare gümnaasiumi noormeestega konkureerisid tasavägiselt õpilased Kuressaare ametikoolist. Edu nende ees oli ainult mõnepunktine ning nõnda jäi ametikool võistluse kodulehe andmeil konkursil teiseks. Lisaks transportrobotitele tegi demonstratsioonesinemise ka KG eelmise aasta võidukärudest kokku pandud ja täiendatud “tark ostukäru”. Käru ehitasid ja modifitseerisid Mait Kaasik ja Andres Opp 12.a klassist.

Print Friendly, PDF & Email