Mandri liikluspolitseinikud kontrollisid Saaremaa väiketeid (3)

Sel teisipäeval ja kolmapäeval töötasid Lääne prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse liikluspolitseinikud Saaremaal. “Saarel käis kaks patrulli ehk neli inimest,” ütles Lääne prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees. 

Seekord tehti järelevalvet just väiksematel teedel ja seda nii Muhus kui ka Saaremaal. Peremehe sõnul näitab viimaste aastate analüüs, et suurematel teedel toimub vähem liiklusõnnetusi, rohkem probleeme on väiksematel teedel, kuhu politsei satub harvemini.

Seda, et väiksematel teedel on inimesed hooletumad, näitasid ka rahva poolt “kodututeks” või “cobradeks” ristitud liikluspolitseinike kahe päeva töö tulemused.

Turvavööta autojuhte tabati kaheksa. Ühel juhil olid nn jääknähud. Ühes liitris väljahingatavas õhus oli tal alkoholisisaldus vähemalt 21 mg/l.

Kaks juhti tabati kiiruse ületamiselt. Ühel oli 24 km/h ja teisel 33 km/h üle lubatud kiiruse. Ühel juhil puudus vajalik E-kategooria (haagise) juhtimisõigus. Kahel juhil oli aga pikemat aega tasumata liikluskindlustuse eest.

Kahe päevaga avastati kokku 14 rikkumist. Seega oli olukord Saaremaal liikluse mõttes veel rahulik. “Hea oli see, et juhte kontrolliti küll päris palju, kuid alkoholiga patustanud roolijaid tabati ainult üks,” oli Peremees rahul.

Print Friendly, PDF & Email