Ilma kaoseta, palun! (1)

See, et tänavu saabub maakonda rekordkogus ehk poole rohkem toiduabi kui mullu, peaks olema rõõmus uudis. Ongi. Millegipärast toob see aga meelde eelmisel suvel Kuressaare linnas puhkenud kaose. Järjekorrad toidupakkide kättesaamisel olid aukartustäratavalt pikad ja ikkagi jäid paljud tühjade pihkudega. Kuigi ka siis jagati toiduabi rohkem kui mullu.

Selgus, et ametnikel ei olnudki täpset ülevaadet, kellel oli õigus tasuta toidupakke saada ja kellel mitte. Või siis ei suudetud lihtsalt koguseid õigesti arvestada. Sest miks muidu jäid viimased hädalised ilma. Väga loodame, et seekord nii ei juhtu. Et sotsiaaltöötajail – nii linnas kui ka valdades – on nüüd rehnutt oma piirkonna toimetulekuraskustes inimeste kohta olemas.

Ja et ei juhtuks nii nagu mullu, kui esmakordselt abi korras jagatavat toiduõli oli suisa nii palju, et seda jätkus isegi õlle vastu vahetada. Nii et üks pudel õli võrdus kahe liitri kange õllega.

Print Friendly, PDF & Email