Hundid jätsid saare lambad rahule (7)

Käesolev aasta on võrreldes mullusega kujunenud huntide-lammaste suhetes seni oluliselt rahulikumaks. 

Keskkonnaameti looduskaitsebioloog Tõnu Talvi ütles, et kui 2012. aastal olid hundid mai lõpuks Saaremaal murdnud 50 lammast, siis tänavu on infot vaid ühe lamba murdmisest. Seegi murdmine pärineb jaanuari keskpaigast, kui Lääne-Saaremaal hundid üle tuisuvallidega sillutatud lambaaia korduvalt karjamaal käisid ja ühe ute murdsid.

Eelmisel aastal langes Saaremaal hallivatimeeste saagiks 145 lammast ning aasta jooksul lasti maha seitse hunti.

“Loodan, et aasta jätkub samamoodi ning et loomaomanikud kannavad oma kariloomade eest hoolt ja tunnetavad oma selget vastutust ning metsloomad saavad oma saagi metsast,” lausus Talvi. “Nii on kõikidele parem.”

Print Friendly, PDF & Email