Abro alustab homsest (1)

Roomassaare–Abruka liini jaoks ehitatud reisilaev Abro on viimaks valmis reisijaid teenindama ja esimene graafikujärgne reis toimub sel reedel.

Mai keskel kinnitas Kaarma vallavalitsus Roomassaare ja Abruka vahelise reisi piletihinnad. Vallavalitsuse määruse kohaselt maksab üldine ühe suuna reisijapilet 2 eurot, Abruka püsielaniku sooduspilet 1 euro ning 1 euro maksab ka päevases õppevormis õppiva õpilase sooduspilet. Kuni 7-aastased lapsed saavad Abroga sõita tasuta.

Sõiduauto ülevedu maksab 30 eurot, kuni 3,5-tonnise veoki või pisibussi ülevedu samuti 30 eurot, haagise ülevedu 15 eurot, mootorratta, motorolleri ja ATV ülevedu 5 eurot ja jalgratta ülevedu 2 eurot.

Kaarma valla haridusasutustes õppivatele lastele ja valla korraldatud laste- ja noortelaagrite või -üritustega seotud reisid marsruudil Roomassaare–Abruka–Roomassaare on osavõtjatele tasuta.

Baltic Workboats AS-i ehitatud alumiiniumkerega Abro on 15 meetrit pikk, 4,6 meetrit lai ja selle maksimaalne süvis on 1,5 meetrit. Abro kandevõime on kokku 6 tonni, töökiirus 10 sõlme (maksimaalselt 13 sõlme) ning meeskonda kuulub kaks Abruka oma meest – kapten Kaupo Heinlaid ja mehaanik Riho Leppik.

Print Friendly, PDF & Email