Teeremondil põlevad foorid kuu aega järjest (3)

Teeremondil põlevad foorid kuu aega järjest

TEETÖÖD: Renee Nigul (vasakul) ja Indrek Sõmer eile teeuuenduse peale igapäevast tööd tegemas. Foto: Sander Ilvest

Maakonna selleaastasel suurimal teeremondil – Sõrve maantee Nasva–Mändjala lõigul – on tööga nii kaugele jõutud, et tuleb pidevalt kasutada foore. Ehitajad loodavad, et liiklejad ilmutavad homsest algaval perioodil mõistvat suhtumist.

“Foorid põlevad kuu aega ja 24 tundi ööpäevas,” ütles Saarte Häälele firma Tref Nord arendusjuht Tõnu Vilipuu. Fooride intervall on sõltuvalt asjaoludest 5–8 minutit.

Vilipuu sõnul liigutatakse foore vastavalt tööde edenemisele ühest kohast teise. Fooride paigaldamise põhjus on tee muldkeha ehitamine, mis võimaldab autodel liigelda vaid ühel teepoolel ehk siis liiklus saab korraga olla vaid ühesuunaline.

Vilipuu märkis, et seni on teetööd kulgenud suuremate muredeta. Liiklejad on samuti olnud mõistlikud. Kurta võib vaid tolmurohkuse üle nagu taolistel töödel ikka, kuid Tõnu Vilipuu sõnul tehakse kõik, et tee pideva kastmisega kuival ajal seda probleemi leevendada.

teetood saaremaal 2013

Print Friendly, PDF & Email