Randvere Ergud laulsid ergusti

Randvere Ergud laulsid ergusti

LAULUD KÕLAGU: Sünnipäevalapsed on (vasakult) Evi Metsmaa, Valli Lember, Meida Väli, Naima Meister, juhendaja Marin Heinmets, Maimu Krischka, Milgete Pihl, Sirje Kindsigo ja Elve Vaher. Foto: Aare Laine

Naisansambel Ergud tähistas Randvere mõisas lustaka kontserdiga oma teist sünnipäeva. Sünnipäevalapsele ja publikule pakkus külakosti rahvatantsutrupp Antsakad Astest.

Kunagise mõisahoone ja endise koolimaja pisikeses koridoris ei mahtunud oktett ühele joonele äragi. Esinejad moodustasid publiku ette astudes 90-kraadise nurga. Vaatamata kitsastele oludele kõlas naiste laul ansambli juhendaja Marin Heinmetsa klaverihelide saatel meelikosutavalt. “Nad on kõik nii head lauljad. Mul on siiralt hea meel nendega tööd teha. Esinemisi meil küll palju ei ole, aga seal, kus käinud oleme, on meid hästi vastu võetud,” ütles Heinmets.

Kuigi ansambel sai alles kaheseks, pole selle liikmed esimeses nooruses. Kõik kaheksa lauljat vastasid nagu ühest suust, et proovides ja esinemas käivad nad hea seltskonna pärast.

“Kui seltsi Kadakane kokkusaamistel sünnipäevi tähistades laulsime, selgus, et mitmehäälselt tuleb see kenasti välja. Sellest ei ole ju midagi, et meil vanust 70+, ergud oleme ikkagi. Laulmine teeb veel ergumaks,” rõõmustas ansambli ristiema Milgete Pihl Lahekülast.

Meida Väli käib lauluproovides Kellamäe külast. “Olen kohusetundlik inimene, ühestki proovist puudunud pole. Suvel sõidan jalgrattaga, talvel kelguga või tulen koeraga,” rääkis Meida. Õpetatud agronoom Valli Lember rõõmustas, et laulmine aiatöid ei sega. Porgandid, herned ja sibulad on juba tärganud. Ainult laupäeval koju toodud maran oli pühapäeval veel istutamata. Evi Metsmaa ütles, et laulukaaslastega on lõbus olla, sestap ta lihtsalt peab proovideks ja kontsertideks kodust välja tulema. Naima Meister rõhutas, et käib laulmas iseenda pärast: “Laul annab rahu ja rõõmu.
Mida veel tahta!”

Endine traktorist Maimu Krischka tõdes, et laulmas on nii kena käia, et sellest ei saa kuidagi loobuda. Ansambli vanem Sirje Kindsigo toonitas, et kõik on head lapsed, kedagi tagant sundima ei pea. Elve Vaher tähendas aga, et Randverestki on laule tehtud.

Rahvatantsijad esinesid koolimaja esisel platsil. Antsakate juhendaja Tiiu Villsaar rõõmustas, et tema tüdrukud said väärika laulukollektiivi sünnipäeval oma oskusi näidata. Aste tantsijatel läheb tõusujoones, võrreldes mullusega on rühm nelja liikme võrra kasvanud. Praegu on koosseisus 12 tantsijat.

Print Friendly, PDF & Email