Meite Meida saab Salmele pingi (3)

Meite Meida saab Salmele pingi

Foto: Sander Ilvest

Eile katsetas puutöömees Egon Sepp vallavanem Kalmer Poopuu valvsa pilgu all meite Meidale tehtud tammise pingi sobilikkust Salme laulupeoparki.

Kui hiljuti sai nimelise pingi Roolipiigade juht Juuli Pihl Tiirimetsast, siis nüüd peetakse meeles Armeida Sadamat. Rahva hulgas meite Meidana tuntud Sadam oli Salme kauaaegne pidupillimees, ansamblijuht ja memmede tantsurühma Meelespea juhendaja.

Salme kultuurimaja juhataja Maire Sillavee ütles, et ideega Meidale pink panna tuli välja rahvamaja endine juhataja Aili Nuum. Salme vallavanem Kalmer Poopuu arvas aga, et vallas jaguks neid inimesi, kellele nimeline pink panna, veel pikaks ajaks.

Pingi valmis teinud Egon Sepp Lõu külast näitas uhkusega tammeplankudes olevaid mürsukilde ja kuuliauke. Nimelt olevat kogu puitmaterjal pärit Sõrvest. Mitmest jupist kokku seatud pingil ei olevat ühtegi sirget serva. “Kord käib üles ja siis jälle alla, nagu elu ise,” iseloomustas meister tehtut. “Merike nikerdas sildi,” polnud ta kitsi ka abikaasa panust tunnustama. Tammine istumiskoht näib esmapilgul hiiglaslik, kuid pingi jalad kaevatakse hiljem maa sisse.

Muusika- ja kultuurihuvilised on aga oodatud 7. juunil toimuvale Sõrvemaa laulupüha 150. aastapäeva kontserdile, kus kõlab meeskooride laul ja süüdatakse laulupeotuli.

Print Friendly, PDF & Email