Pühapäeval tuleb esimene ristluslaev (2)

Pühapäeval Saaremaa Sadamas silduva Deutschlandi pardal on ligi 250 peamiselt Saksamaalt pärit keskmisest rikkamat kruiisituristi, reisijaid on ka Tšehhist ja Austriast. 

Tallinna Sadama teatel saabub laev Saaremaale Peterburist ja suundub siit edasi Kaliningradi. Esmakordselt väisas sama laev Saaremaad 2011. aastal.

Turismifirma Estonian Holidays poolt on ristlusturistidele välja pakutud kaks erinevat poolepäevast ekskursiooni, üks Kuressaarde ja teine tutvuma Saaremaa maaeluga.

Järgmine ristluslaev Hamburg külastab Saaremaad 4. juunil. Kokku on 2013. aastaks Saaremaa Sadamas broneeritud rekordilised 14 ristluslaevakülastust, mis peaksid saarega tutvuma tooma ligi 8000 turisti, ütles Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro.

Deutschland on Saksamaal legendaarne laev, nn luksusliku elu ning rahvusliku uhkuse ja romantika sümbol. Laeval on filmitud populaarsed teleseriaalid “Das Traumschiff” (“Unelmate laev”) ja “Kreuzfahrt ins Glück”, mis alles hiljuti jooksid ka Eesti telekanalitel.

Laev lasti vette 1998. aastal. Eelmisel aastal Londoni olümpiamängude ajal oli Deutschland Londonis vippidele ja sportlastele ujuvaks hotelliks ning olümpiavõitjad naasid kodumaale just selle laevaga.

Print Friendly, PDF & Email