Kuressaare saab endale Armeeniast sõpruslinna (2)

Kõigi eelduste kohaselt peaks juuni keskpaigas käed alla pandama kokkuleppele, mille alusel Kuressaare ja Armeenia väikelinn Tsakhkadzor saavad sõpruslinnadeks.

Koostöö kinnistamine toimub rahvadiplomaatia missiooni “Kõik sõidavad Jerevani” raames. Jerevani sõidab Eestist 360 Eesti kultuuritegelast, ettevõtjat ja ajakirjanikku. Aga ka Kuressaare linnapea Mati Mäetalu.

Missiooni eestvedaja ning Kuressaare ja Tsakhadzori n-ö “kosjasobitaja” on aga hoopiski saarlasest suhtekorraldaja Meelis Kubits. Tema sõnul pakuti selline idee tõepoolest välja ja Kuressaare võttis sellest kinni.

40 kilomeetri kaugusel Armeenia pealinnast Jerevanist asuv Tsakhkadzor on Kubitsa sõnul Kuressaarega vägagi sarnane linn. Esiteks on mõlemad linnad väikesed ja tugeva identiteediga. Armeenia linn on Kuressaarest küll palju väiksem, vaid 1600 elanikuga.

Kui Kuressaare trump on meri, siis Tsakhkadzori rikkus on mäed. Turistide arv hooajal ületab sealkandis linnaelanike arvu kümneid kordi. “Pole mõtet ette kujutada, et see nüüd väga strateegiline uudis on, aga fakt, et Tallinna kõrval Eesti linnadest just Kuressaare esindatud on, maksab ka midagi,” märkis Kubits.

Kogu missiooni kohta ütles Kubits, et tegemist on kodanikuinitsiatiiviga, mille eesmärk on tutvustada iidset armeenia kultuuri ja ajalugu ning näidata kohalikele Eesti oma.

Print Friendly, PDF & Email