Päikese võitjad tegid puhta töö ka Entrumil (2)

Päikese võitjad tegid puhta töö ka Entrumil

VÕIDUKAD NOORED: Mikk Kärner, Taavi Rauniste ja Mihkel Kristofer Vajak tõid oma androidõpikuga Entrumilt võidu Saaremaale. Foto: Egon Ligi

Alles aprilli lõpus Saare maakonna koolinoorte äriideede konkursi Saaremaa Päike kinni pannud noored tunnistati oma androidõpikuga võitjaks ka Lääne-Eesti ettevõtlikkuse konkursil Entrum.

Konkursi peavõidu saanud noormehed pakuvad oma androidõpikuga kirjastustele võimalust muuta paberõpikud tahvelarvutipõhiseks. See muudaks õpetamise ja õppimise tänapäevasemaks ja meeldejäävamaks.

Projektijuhi, Orissaare gümnaasiumi õpilase Mikk Kärneri sõnul on androidõpikutesse lisatud liikuvad pildid, mängud, videod ja muud animatsioonid, mida paberõpik kasutada ei võimalda.

Mikk Kärneril ja Leisi keskkooli õpilasel Mihkel Kristofer Vajakul on valminud õpiku toimiv prototüüp ja nad on koostanud kolmanda klassi loodusõpetuse õpiku kahe peatüki põhjal näidismaterjalid.

“Meie eesmärk on võtta järgmisel aastal androidõpik kasutusele viies Eesti koolis ja arendada platvormi veelgi kasutajasõbralikumaks,” selgitas Kärner. Projekt valiti võitjaks rekordilise 42 idee seast, mille autoreiks oli 147 noort.

Androidõpiku meeskonna mentor olnud Eesti aasta mentor 2013 ja e-turundusagentuuri Blender juht Taavi Rauniste ütles, et Entrum on tore kooslus väga laialdasest ettevõtlusõppest ja samas kohe ka praktikast.

“Finaali said ju ainult meeskonnad, kes peale isikliku arengu suutsid ka päris toote/teenuse “turule” tuua,” tähendas ta, lisades, et tema arvates on Entrum põhi- ja keskkooli noortele parim hüppelaud.

Androidõpiku viis Rauniste sõnul võidule noorte innovaatiline idee ja sihikindlus, aga kindlasti ka eeskujud.

Lisaks peavõitjale valiti Entrumi galal välja parimad maakondlikud ja valdkondlikud projektid IT- ja inseneeria, loomemajanduse, teenuste- ja ökomajanduse ning sotsiaalse ettevõtluse valdkondades, parim mentor ja ettevõtlikum kool. Androidõpik kuulutati ühtlasi parimaks Saaremaa ning IT- ja inseneeria valdkonna ideeks.

Parimaks teenuste- ja ökomajanduse projektiks osutus Orissaare krossijooksurada. Parima mentori tiitli pälvis “AndroidÕpiku” mentor Taavi Rauniste. Eesti kõige ettevõtlikumaks kooliks kuulutati aga Leisi keskkool. Eripreemia tuli Saaremaale ka Noorte Avastamata Kunstnike näituse eest. Sellesse võistkonda kuulusid noored Valjala põhikoolist, Leisi keskkoolist ja Kuressaare vanalinna koolist. Entrumi arvamuskonkursi parimaks sulesepaks tunnistati Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilane Krete Sema.

Print Friendly, PDF & Email