Muhus on tulekul laste pärimuskultuuri päevad (1)

Muhus saavad eeloleval nädalalõpul teoks 24.–26. maini kestvad saarte laste pärimuskultuuri päevad, et folkloorihuvilised lapsed saaksid õpitud laule-tantse teistega jagada. Kokku on tulemas ligi 80 põhikooliealist noort.

“Pärimuskultuuri päevade eesmärk on näidata Eestimaale, et on olemas saared; lapsed ja täiskasvanud, kes tegelevad pärimuskultuuriga, annavad seda edasi ja hoiavad,” ütles ürituse peakorraldaja, Muhu põhikooli huvijuht ja kauaaegne tantsupedagoog Anne Keerd. Ta lisas, et ehkki tegemist on lasteüritusega, on kaasatud ka memmed, tantsurühm Ätses, sest kust see laps selle pärimuskultuuri ikka kätte saab, kui mitte oma emalt või vanaemalt.

Reede õhtul kell 19 on Muhu koolimaja ees õues avamistseremoonia, kus astub üles kolm põlvkonda: Ätses, Tokkroes ja pisike Ätses.

Pärast avamist läheb kava edasi kooli saalis, kus Prangli saare muusikaõpetaja tutvustab esmaesitlusel oma värskelt ilmunud plaati Prangli vanade lauludega. Reede õhtul tutvustavad end ka rühmad ja läheb ühistantsimiseks.

Laupäev hakkab pihta õpitubadega. Pealelõunal tegutsevad ka Muhu tantsu- ja laulutoad, kus Leena Peegel õpetab vanu muhu laule ja Anne Keerd tantse. Hiljem on kõik oodatud osa saama simmanist, mis ilusa ilma korral toimub Muhu põhikooli pargis ning kui ilm alt veab, siis koolimaja saalis.

Kontserdil astuvad üles kõik osalejad: Prangli saarelt, Virtsu poolsaarelt, Mustjalast, Leisist ja Muhust. Lisaks liituvad külalised, 37 noort Lätist Talsi rajoonist, kes tulevad külla Viirelinnu rahvatantsurühmale.

Pärimuspäevade lõpetamine ja lipu üleandmine järgmisele korraldajale toimub pühapäeval kell 14.30.

Print Friendly, PDF & Email