Aste kooli kevadkontsert

Aste kooli kevadkontsert

RAHVARIIETE ESMAESITLUS: Kaarma poisid kevadkontserdil. Lauluhoos on 4. klassi poisteansambel: Risto Metsamaa, Raimond Põld, Olden Puna ja Arnold Vapper. Foto: Merle Kivi

Kevad on lõpuks alanud! Seda tunnet on õhus, linnus, loomas ja inimeses…

Koolis on kevad aruandmise aeg: toimuvad arvestused, eksamid ja tehakse kokkuvõtteid. Isetegevusele tõmmati Aste koolis joon alla 16. mai õhtul, mil kevadkontserdil sai näha paremaid palu aasta jooksul õpitust.

Üle tunni aja oli lava lauljate, muusikute, tantsijate, etlejate ja moeloojate päralt. Näha sai 1. klassi näidendit “Kakuke”, mis tõi maakonnast eripreemia. Kooli näitemängupäeva meenutasid 5. klassi õpilased etendusega “Naeris” ja 8. klassi “mutikesed” lavastusest “Vaeslaps ja talutütar”.

Esinesid mõnusad tantsupoisid ja Kaarma Laululinnu võitjad. Rahvatantsurühm esitas hoogsa “Vihmakirbu ja kirbutrilla”, kus poisid said maas lamades ja jalgu siputades ristida oma uhiuusi Kaarma riideid. Laulsid ka koorid, loeti luulet, õpilased esitlesid omadisainitud pidulikke kleite, kõlasid klaveri- ja viiulipalad.

Teadustajad Henri Kuris 6. klassist ja Karl Sai 7. klassist poetasid kultuuripärandi aasta puhul kavasse Saaremaa ja Kaarma rahvapärimusi ja vanasõnu.

Aitäh tegijatele! Suur tänu juhendajatele! Tuhat tänu kuulajatele-vaatajatele! Ilusat kevadet kõigile!

Sirje Aru
Aste kooli emakeeleõpetaja

Print Friendly, PDF & Email