Saarlastele kodustel jalgrattavõistlustel kuus poodiumikohta

Saarlastele kodustel jalgrattavõistlustel kuus poodiumikohta

VÕITJA: Karl Patrick Laugu võidukas finiš Kuressaare kriteeriumisõidus. Foto: Tiit Tilk

Nädalavahetusel Kuressaares ja Sõrves sõidetud maanteejalgratturite võistlusel Audi Weekend said Saaremaa ratturid kriteeriumisõidus kaks esikohta ja ühe kolmanda koha, Ülo Arge karikasõidul kaks esikohta ja ühe kolmanda koha.

Laupäeval Kuressaare tänavatel sõidetud Eesti kriteeriumimeistrivõistluste kolmandal etapil kindlustas M16-klassis Pärnus ja Viljandis võidu võtnud Karl Patrick Lauk kodupubliku ees endale tänavuse meistritiitli.

14,9 km pikkusel võistlusmaal kogus ta 23 punkti, võites 1. ja 3. vahefiniši ning oli kiireim ka lõpujoonel. Teise koha sai Kristo Enn Vaga 17 ja kolmanda Carl Tõnismann 11 punktiga.

Karl Patrick Lauk ütles, et kui see nii ei oleks, peaks mõtlema, mis trennis valesti tehtud on. “Kriteeriumikuld ei olnud tegelikult plaanis, kuid kindlasti tahtsin hästi sõita,” lausus rattur, kelle peaeesmärk on juulis noorteolümpia Hollandis. “Oli päris raske, sest teised klubid sõitsid minu vastu, kõik äraminekud pidin mina kokku vedama, nad literdasid palju ja vahepeal tuli ka pisut järele anda.”

Meesjuuniorid sõitsid 31,3 km ja siin tõi saarlastele 16 punktiga teise võidu Steven Kalf, kes edestas Siim Saavikut vaid punktiga, kolmas oli Silver Mäoma 12 punktiga.

“Sõit oli raske ja enne võistlust arvasin, et täna ei tule küll midagi,” rääkis pärast vigastust Kuressaares tänavuse esimese kriteeriumisõidu teinud Kalf. “Sõidu lõpus oli hea tunne ja panin täiega, jõudu oli ja viimases kurvis isegi kukkusin. Oleks saanud lõpus finišeerida, oleks vahe ka suurem olnud.”

U23-vanuseklassis sai Mihkel Räim 40 km pikkuses sõidus 7 punktiga kolmanda koha. Kaks paremat olid Peeter Tarvis 16 ja Krister Raudsepp 9 punktiga. Endrik Puntso sai 12. koha. Meeste eliidi 40 km pikkusel võistlusmaal oli Rigo Räim seitsmes.

Pühapäeval Sõrve teedel sõidetud Eesti rahva velotuuri 3. etapi võitis Itaalia profitiimis Amore & Vita pedaaliv Mihkel Räim, kellele järgnesid nelja mehe finišispurdis Gert Kivistik, Aksel Nõmmela ja Sigvard Kukk.

78,2 km pikkuse sõidu otsustavad sündmused leidsid aset 17 km enne finišit, kui neli ratturit peagrupist eraldus ja jooksikud jäidki peagrupile püüdmatuks.

“Eest ära sõita oli suhteliselt raske, pundis sõita oli kerge, tase on Eestis suhteliselt ühtlane,” ütles Räim, lisades, et seekord tehti see asi kavalusega ära. “Oli mitmeid äraminekuid, ootasin, kuni punt taas kokku jooksis. Siis ründasin, kolm meest tuli kaasa ja oligi minek.”

M16-klassis oli taas võitja Karl Patrick Lauk, juunioride konkurentsis sai Steven Kalf kolmanda koha.

Print Friendly, PDF & Email