ÜRO üleskutse nälgijatele – sööge putukaid! (1)

ÜRO üleskutse nälgijatele sööge putukaid

VEENDUNUD: ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni tippametnik Eva Ursula Muller väidab kindlalt, et putukakasvatust ootab ees suur tulevik. Veel enam, putukakasvatus päästab inimkonna, aidates lahendada maailma toidukriisi. Foto: internet

Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni toidu- ja põllumajandusorganisatsioon (FAO) on seisukohal, et putukate toiduks tarbimine võib aidata arengumaade nälgivaid inimesi, kuna putukad on kõrge toiteväärtusega.

Säärase mõnevõrra veidra seisukoha võib leida FAO sel nädalal avalikustatud aruandest. Selles on öeldud, et juba praegu elab maailmas kaks miljardit inimest, kes tarvitavad toiduks põrnikaid, rohutirtse ja sipelgaid.

“Sööge putukaid, neid on palju ja putukad sisaldavad rikkalikult proteiine ja mineraalaineid,” ütles selle nädala alguses Roomas toimunud FAO skandaalse aruande esitlusel selle organisatsiooni metsamajanduse osakonna juhataja Eva Ursula Muller. Tema sõnul on putukad hõrk ja suure toiteväärtusega tooraine, mida juba tarvitab peaaegu kolmandik inimkonnast.

“Praegu toimub putukate kogumine ja aretamine kodumajapidamiste tasandil, kuid on ülimalt tõenäoline, et peagi võib selle baasil tekkida õitsev tööstusharu,” on FAO aruande autorid veendunud. Teadlaste andmetel sumiseb planeedil Maa enam kui miljon putukaliiki, neist tarvitatakse toiduks vaid 1900 liiki.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email