Sõrulased ehitasid püramiidkasvuhoone (2)

Sõrulased ehitasid püramiidkasvuhoone

PÜRAMIIDIS: Merike Sepp leiab lõnga ketramise vahepeal aega ka kasvuhoones toimetamiseks. Foto: Egon Ligi

Sõrve villakoja omanikud Merike ja Egon Sepp püstitasid talvel püramiidikujulise kasvuhoone, mille sarnast vähemalt Saaremaalt ilmselt rohkem ei leia.

Puitsõrestikust ja plastikust koosneva triiphoone püstitajad ise nimetavad oma loomingut energiakasvuhooneks, mis on ehitatud Egiptuse Cheopsi püramiidi valemite järgi, kuid mõistagi oluliselt väiksemas mõõtkavas. “Pikkus, laius, kraadid, nurgad ja katusekalded on üks ühele üle kantud,” kinnitas Egon Sepp, kelle sõnul ammutati Cheopsi püramiidi kohta infot internetist.

Sarnaselt maailmakuulsa ehitisega on ka Seppade kasvuhoone orienteeritud põhiilmakaartele nii, et iga külg on täpselt risti kahega neist. “Paistis vähemalt niimoodi, et kui hakkasime katusekatet peale panema, siis kuidagi väga ökonoomselt ja ilusasti jooksis kõik nurkadesse kokku,” rääkis Egon Sepp.

Küsimusele, miks oli vaja ehitada niivõrd eriline kasvuhoone, vastas Egon Sepp: “Naine tahtis ja kõik, mis naine tahab, peab ta saama.”

Muu hulgas lubas pererahvas teiste taimede kõrval ka viinamarju kasvatama hakata. Triiphoones asub ka tibude inkubaator ning veel hiljuti olid seal kanad ja kitsed, kelle sõnnik nüüd taimedele toitaineteks läheb.

Miinuskraadide korral pannake küdema bullerjan-ahi.

Print Friendly, PDF & Email