Mehik ja Leemet: madal soojahind ongi siht (6)

Mehik ja Leemet madal soojahind ongi siht

VÕIVAD RAHULE JÄÄDA: Jaan Mehik (vasakul) ja Paul Leemet võivad enda kinnitusel Kuressaare Soojuse käekäiguga hetkel rahule jääda. Ette heita pole neil midagi ning asjad toimivad hästi. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare Soojus tähistab tänavu 40. tegutsemisaastat. Enamiku sellest ajast on soojafirma tüüri juures seisnud selle juhatuse liikmed Paul Leemet ja Jaan Mehik. Mehed, kelleta Kuressaare Soojusest rääkida nagu ei saagi.

Kaua te mõlemad Kuressaare Soojusega õigupoolest seotud olete olnud?

Jaan Mehik (J. M.): Mina tulin 1985. aastal. Mis ta siis on – ligi 30 aastat.
Paul Leemet (P. L.): Minul on aasta vähem. Kui arvutada, siis Jaanil 28, mul 27 aastat.

Pea kõik need tegutsemis-aastad olete siis soojafirmaga veetnud?

J. M.: No, ettevõte on ikka natuke vanem. Ainult natukene, aga siiski.
P. L.: Eks ta nii ole, pärast kooli sai tuldud.

Ikka ja jälle tuuakse esile fakti, et Kuressaares on toasoojahind üks madalamaid Eestis. Kuidas on õnnestunud see nõnda madalana hoida?

J. M.: Üks põhjus on ilmselt, et madal hind ongi olnud meil kogu aeg eesmärgiks. Selle nimel oleme tööd teinud ja see on meile tähtis olnud, et hind peaks olema võimalikult madal ja tarbijatele taskukohane. Selle nimel on ka investeeringuid tehtud.

P. L.: Põhjus on kindlasti seegi, et kasutame kütusena palju puitu. See on odavam kui õli. Põhjus on ka see, et põletamise kasutegur on meil kõrge. Võtame kütusest maksimaalse soojuse välja, jahutades ka korstnasse minevad suitsugaasid maha ja saades sealt täiendavalt energiat. Kindlasti on see põhjus, miks meil on võrreldes paljude teiste soojatootjatega Eestis madalam hind.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email