Toidu maitse ei teki iseenesest

Toidu maitse ei teki iseenesest

SOOL ON TÄHTIS: Risto Laanet ütleb, et sool ja suhkur on tema jaoks toidu tegemisel ülimalt tähtsad. Lambavorsti kõrvale pakutakse ka veidi krõmpsuvaid köögivilju, mitte pudruks keedetuna nagu eestlastel kombeks. Foto: Sander Ilvest

Kes ütleb, millal on toit soolane? Või miks arvatakse, et suhkur soolase supi sisse ei passi?

Kohviku Mosaiik peakokk Risto Laanet arvab, et tegelikult talitavad eesti inimesed praegugi veel endistest aegadest tuntud harjumuste-arvamuste järgi. Tema soovitus on: toitudele maitse andmisel tuleks proovida midagi hoopis uut ja senisest erinevat.

“No ikka ei ole nii, et maitse üle ei vaielda,” arvab Risto Laanet, kes on erinevaid maitseid kokku sobitanud korduvalt. “Toit peab maitsema maitsestatult,” on tema seisukoht. Kuid kuidas neid maitseid klappima saada ning mis annab maitset ja mis mitte, seda Saarte Hääl temalt teada tahabki.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email