QR ruutkood räägib maja ajaloo

QR ruutkood räägib maja ajaloo

KESKAJAST TÄNAPÄEVA: Turismiinfopunkti turismispetsialist Kristina Mägi uurib, mida tema elektrooniline kolleeg raekoja kohta räägib. Foto: Sander Ilvest

EAS tähistab koostöös muinsuskaitseametiga Saaremaal seitse muinasmälestist kaasaegse märgistusega.

Kuressaare raekoja hoonel oli kleebis küll olemas, kuid vahetult pärast linna sünnipäevanädalat läheb hoone remonti ja märgiga aken vahetatakse välja. Seega muutub ka märgi asukoht. “Me ei ole ju 24/7 lahti,” selgitas linna turismispetsialist Kristina Mägi.

Kui märki telefoniga pildistada, suunatakse huviline lehele www.puhkaeestis.ee, kus on olemas kogu info Kuressaare raekoja kohta alates selle ajaloost ja lõpetades lahtiolekuaegadega.

Angla tuulikumäe ja pärandkultuurikeskuse juhataja Anu Noor ütles, et nemad kleepisid saadetud sildid üles. “Need tundusid nii põnevad,” märkis ta. Samas jäi talle arusaamatuks, miks peaksid turistid eelistama elava inimesega rääkimisele nutividina näppimist. “Võib-olla siis, kui suvel on korraga neli-viis bussi parklas, ei jõua tõesti kõigiga tegeleda,” arvas Noor.

Kuressaare kuursaal on märgise küll kätte saanud, kuid üles panna pole veel jõudnud. Müügijuht Mairet Võsu lausus, et tegemist on eriti noorte seas popi abivahendiga. Kuigi ennekõike jagatakse teadmisi hoone ajaloost, on lehel olemas ka info restorani ja külalistemaja kohta.

Kudjape kalmistu töötaja Marika Jürisson oli eile puhkusel, aga teatas telefonis, et tähise paigaldus seisab stendi taga. Stend kalmistukaardi ja haudade nimekirjaga tuleb peavärava kõrvale. “Mitte kõigil ei ole võimalik nutitelefoni kasutada, kuid meil on olemas koduleht,” ütles kalmistuvaht. Tema sõnul prindivad inimesed kaardi kodus välja. Kuid alati võib ka kalmistu töötajatele helistada.

Veski trahter ja Vaekoja pubi pole kleebiseid seni veel kätte saanud. Ruhnu valla infotehnoloogia spetsialist Aksel Meola ootas eile Roomassaares laeva ja polnud kindel, kas nutikood on Ruhnus juba paigaldatud. Kaasaegset lahendust pidas ta vägagi perspektiivseks, sest stendile ei mahu ju selgitusi kõikvõimalikes keeltes ja kui info muutub, tuleb terve stend uus teha.

Print Friendly, PDF & Email