Doktor Helvi Koppel ja ettevõtja Vjatšeslav Leedo said teenetemärgi (FOTOD) (4)

Doktor Helvi Koppel ja ettevõtja Vjatšeslav Leedo said teenetemärgi

Foto: Sander Ilvest

Eile pärastlõunal andis Kuressaare linnapea Mati Mäetalu raekoja saalis linna teenetemärgi üle doktor Helvi Koppelile ja ettevõtja Vjatšeslav Leedole. On sümboolne, et kuurortlinnana tuntud Kuressaares tunnustati linna 450. sünnipäeval just mudaraviarsti ja laevafirma omanikku. 

Teadupärast saabusid omal ajal laevaga Roomassaare sadamasse patisaksad (mudaravi vajajad) nii Riiast kui ka Peterburist.

Kas ka praegu oleks võimalik suurlinnade elanikke meritsi Kuressaarde tervist kosutama tuua? Vastne teenetemärgi omanik Vjatšeslav Leedo oli optimistlik, öeldes, et kui tarvis, siis alati.

1965. aastast Saaremaal mudaravi edendanud Helvi Koppel tõdes, et mudaravi hoiab kuurortlinna mainet praegugi üleval. Ravivajajad pole kuhugi kadunud. Praegu pakutakse mudaravi Meri spaas.

Linnavolikogu esimees Erik Keerberg luges ette varasematel aastatel teenetemärgiga autasustatud linnakodanike nimed. Neli neist (Valter Hommik, Felix Kadarik, Pouline Kremm ja Boris Kivi) on meie hulgast lahkunud toonela teele.

Raamatuga “Kuressaare kunstis ja legendides” peeti meeles Taivo Lõuku, Ahti Viilupit, Endel Püüat, Voldemar Tiitu, Aare Tauli, Maie Haavelit, Vilve Männat, Laine Tarvist, Tiit Kösterit, Kaljo Ellikut, Jalmar Veskist, Aleksander Kollot, Helga Nurmekannu, Bruno Paod ja Enn Rettaud.

Print Friendly, PDF & Email